Sjarapova utslagen i Franska Öppna

Det blev kvartsfinal. Längre sträckte sig inte Sjarapovas comeback.


Hon gjorde visserligen comeback i Warszawas grusturnering innan Franska Öppna. Men efter nio månader utan tennis var det här Maria Sjarapovas första riktigt stora turnering. På tisdagen åkte hon ur i kvartsfinalen i Roland Garros, ett resultat som ändå får ses som mer än godkänt.

20-åriga Dominika Cibulkova vann med överlägsna 6-0, 6-2, och utan att förringa slovakiskans insats ska det påpekas att Sjarapova var helt under isen de första elva gemen. Bollarna spreds med vinden, dubbelfelen haglade och försöken till stoppbollar var långt ifrån nära att gå hem. När det ryska esset väl kom igång var det för sent. På den femte matchbollen slog Sjarapova i nät och Cibulkova föll till marken, överlycklig över matchen hon just genomfört.

I semifinal väntar världsettan Dinara Safina för 20-åringen. Maria Sjarapova har kommit igång riktigt starkt efter den nio månader långa rehabiliteringen av hennes högeraxel och kan hon undvika djupdyk som tisdagens första elva gem bör hon nå världstoppen på nytt inom en snar framtid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.