Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjarapova utslagen i Franska Öppna

- 02/06/2009, 17:51 -

Det blev kvartsfinal. Längre sträckte sig inte Sjarapovas comeback.

Hon gjorde visserligen comeback i Warszawas grusturnering innan Franska Öppna. Men efter nio månader utan tennis var det här Maria Sjarapovas första riktigt stora turnering. På tisdagen åkte hon ur i kvartsfinalen i Roland Garros, ett resultat som ändå får ses som mer än godkänt.

20-åriga Dominika Cibulkova vann med överlägsna 6-0, 6-2, och utan att förringa slovakiskans insats ska det påpekas att Sjarapova var helt under isen de första elva gemen. Bollarna spreds med vinden, dubbelfelen haglade och försöken till stoppbollar var långt ifrån nära att gå hem. När det ryska esset väl kom igång var det för sent. På den femte matchbollen slog Sjarapova i nät och Cibulkova föll till marken, överlycklig över matchen hon just genomfört.

I semifinal väntar världsettan Dinara Safina för 20-åringen. Maria Sjarapova har kommit igång riktigt starkt efter den nio månader långa rehabiliteringen av hennes högeraxel och kan hon undvika djupdyk som tisdagens första elva gem bör hon nå världstoppen på nytt inom en snar framtid.

Skrivet av: