Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kuznetsova ordnade helrysk final

Sport | 04/06/2009 19:31

Samantha Stosurs Roland Garros-dröm tog slut i semifinal. Kuznetsova till final.

Dinara Safina får sällskap av Svetlana Kuznetsova till finalen av Franska Öppna. Därmed blir det en helrysk duell om segern i Paris. Kuznetsova har varit en av favoriterna till slutsegern ända sedan starten av årets Roland Garros. Men i torsdagens semifinal mot en av årets överraskningar, Samantha Stosur, fick hon verkligen slita för segern.

Den 25-åriga australiskan har spelat 23 Grand Slam-turneringar hittills i karriären men aldrig nått längre än åttondelsfinal, vilket hon gjorde "hemma" i Melbourne under Australian Open 2006. I den 24:e, årets Franska Öppna, nådde hon så långt som till en semifinal.

Kuznetsova tog hem första set med 6-4 och såg ut att ta hem matchen redan i det andra. Men Slammin' Sammy, som Stosur kallas, gjorde skäl för sitt smeknamn och krigade till sig segern i ett jämnt tiebreak.

I tredje set bröt Kuznetsova Stosurs serve tidigt och höll sedan sin serve matchen ut. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-7, 6-3, men räkna med att Samantha Stosur är sugen på mer än en semifinal i framtiden.

Damernas final spelas på lördag. De båda kombatanterna har revansch att utkräva sedan tidigare finalförluster. Safina föll i fjol mot Ana Ivanovic och Kuznetsova torskade 2006 mot Justine Henin.

Skrivet av: