Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderling knäckte ryssen

Sport | 02/06/2009 16:16

Svensken fullkomligen krossade Davydenko. Nu väntar semifinal i Roland Garros.

Sagan om Robin Söderling i Franska Öppna får ytterligare ett kapitel. Efter den sensationella vinsten över Rafa Nadal trodde många på baksmälla mot Nikolaj Davydenko. Men ryssen hade inte susningen av en chans. På under två timmar mosade Söderling sin motståndare och siffrorna 6-1, 6-3, 6-1 säger mer än tusen ord.

Efter en riktig dröminledning av matchen, där Söderling bröt Davydenkos serve två gånger och vann första set med 6-1, höjde sig ryssen något till det andra. Men den 24-årige Tibrosonen spelar för tillfället sin livs tennis och sätter de mesta. De stenhårda grundslagen är precisa och även om hans godkända förstaservar inte var lika många nu som mot Nadal är de ett riktigt farligt vapen.

Vid ställningen 3-3 kom setets första break, och det var svensken som stod för det. Av bara farten tog han de två följande gemen och skrev setsiffrorna till 6-3.

I tredje set såg Söderling något trött ut i sin vevande högerarm, men Davydenko såg ännu tröttare ut. Världselvan fick aldrig chansen att lugna ner bollduellerna när Söderling gång på gång måttade sina slag stenhårt mot sidlinjerna och långt ner mot baslinjen.

Söderlings glans håller i sig och efter 6-1 i det tredje setet fortsätter han att chocka tennisvärlden. Nu väntar semifinal mot Fernando Gonzalez.

Skrivet av: