Linus Wahlqvist Egnell och Kristoffer Olsson under en landslagssamling 2023. Arkivbild.
Linus Wahlqvist Egnell och Kristoffer Olsson under en landslagssamling 2023. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Nära vännen: "Vet inte vad jag ska skriva"

Han har delat rum med Kristoffer Olsson och ser honom som en nära vän. Landslagets Linus Wahlqvist Egnell blir känslosam så fort Olssons sjukdom nämns. Det har varit väldigt tungt, säger han.


Ögonen blir blanka när Wahlqvist Egnell får frågor om Kristoffer Olsson, som han har spelat med i IFK Norrköping i tidig ålder och delat rum med i U21-landslaget.

— Det har varit väldigt tungt. Om jag ska vara helt ärlig, inleder han.

— Jag vet inte hur många sms jag har skrivit till hans pappa och sedan raderat för jag inte vet vad jag ska skriva...

Kristoffer Olsson kollapsade i sitt hem i slutet av februari och lades i respirator på Århus sjukhus. Landslagsmittfältaren har drabbats av flera små blodproppar i hjärnan, till följd av en sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

— Att en nära vän råkar ut för en sådan sak är obehagligt. Väldigt obehagligt, säger landslagsmålvakten Robin Olsen.

I samband med torsdagens landskamp mot Portugal hyllade landslaget Kristoffer Olsson genom att hålla upp en tröja med orden "Vi är med dig, Koffe". En ny hyllning är troligen aktuell mot Albanien hemma på Friends arena.

— Vi pratade om det första dagen när vi kom ner. Jag hoppas att vi kan hitta på någon (hyllning) till måndag också. Jag tror vi kommer göra det, säger Olsen.

I måndags meddelade Kristoffer Olssons klubb Midtjylland att 28-åringen fasats ut ur respiratorn och flyttats till ett center med fokus på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar. Rehabiliteringen väntas vara lång.

Linus Wahlqvist Egnell på dagens pressträff.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!