Mona Brorsson. Arkivbild.
Mona Brorsson. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mona Brorsson tog SM-brons i sitt sista lopp

Det blev en väntad systerkamp om SM-guldet. Bakom Elvira och Hanna Öberg gick dock Mona Brorsson i mål som trea – i sin sista individuella skidskyttetävling i karriären. Tävlandet är jag färdig med. Men jag kommer sakna allt annat med sporten, säger Brorsson.


Vinnaren Elvira Öberg och tvåan Hanna Öberg vände sig direkt efter att de hade korsat mållinjen. Då ställde de sig och välkomnade trean Mona Brorsson med att göra vågen för skidskytteveteranen.

Brorsson avslutade därmed sin långa karriär på pallen i sin sista individuella tävling. Dagens brons blev hennes 19 individuella SM-medalj.

— Inte illa. Jag har aldrig räknat dem så det var kul att höra. Jag ville så gärna få med mig en medalj härifrån, säger Mona Brorsson i SVT:s sändning.

Hon hyllas stort av Elvira Öberg.

— Hon gör en fantastisk tävling och lägger en fantastisk karriär på hyllan.

Elvira Öberg vann sitt tredje SM-guld i karriären, precis som storasyster Hanna Öberg lyckades med när hon vann lördagens sprint.

På herrsidan tog Jesper Nelin sitt andra SM-guld på två dagar. Det första tog han i lördagens sprint – och på söndagen vann han guldet i masstarten över 15 kilometer i Boden.

Viktor Brandt, som gjorde VM-debut tidigare i år, tog silvret efter tre bom och Sebastian Samuelsson (sex bom) tog hand om bronset.

SM-tävlingarna avslutas under måndagen med singelmixedstafett.

Jesper Nelin. Arkivbild.
TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!