Djurgårdens Piotr Johansson och Malmö FF:s Taha Ali får mötas i finalen av svenska cupen på Eleda stadion i Malmö den 1 maj. Arkivbild.
Djurgårdens Piotr Johansson och Malmö FF:s Taha Ali får mötas i finalen av svenska cupen på Eleda stadion i Malmö den 1 maj. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Cupfinalen till Malmö – spelas 1 maj

Malmö FF får hemmaplan i finalen av svenska cupen mot Djurgården. Det står klart efter dagens lottning. Det innebär även att finalen spelas den 1 maj.


Det först tänkta speldatumet, den 9 maj, krockar med Eurovisionveckan i Malmö, där en av semifinalerna avgörs just den dagen. Säkerheten kan inte garanteras när Eurovision pågår samtidigt i staden, uppgav förbundet nyligen.

"SvFF har utrett möjligheter till tillgång på arenautbildade ordningsvakter och publikvärdar och gör bedömningen att det stora antalet ordningsvakter och publikvärdar som skulle krävas för evenemanget enligt tillståndet inte finns att tillgå för en cupfinal i Malmö den 9 maj då all sådan resurs är bemannat för Eurovision Song Contest", skrev förbundets tävlingskommitté i sitt beslut nyligen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!