Dansken Jonas Vingegaard kraschade under Baskien runt och fick föras till sjukhus med flera brott på nyckelben och revben. Arkivbild.
Dansken Jonas Vingegaard kraschade under Baskien runt och fick föras till sjukhus med flera brott på nyckelben och revben. Arkivbild. - Foto: Fabio Ferrari/AP/TT

Stjärnan bröt nyckelben och revben i kraschen

Den danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard bröt ett nyckelben och flera revben i kraschen under fjärde etappen i Baskien runt.


Det uppger hans stall Visma på X, före detta Twitter.

Skadan kommer olyckligt några månader innan dansken ska försvara de två senaste årens titlar i Tour de France.

Etapploppet i Spanien fick brytas tillfälligt efter att tolv cyklister, förutom Jonas Vingegaard även den förre världsmästaren Remco Evenepoel, Belgien, och Giro d'Italia-vinnaren Promoz Roglic, Slovenien, kraschat i en kurva i en utförskörning. Flera föll ner i ett dike i betong.

Vingegaard belades med nackkrage innan han fördes iväg i ambulans. Även Evenepoel, som låg tvåa, fick uppsöka sjukhus. Han har också brutit ett nyckelben. Totalledaren Roglic klarade sig något bättre och behövde inte sjukhusvård.

En utbrytarklunga på sex cyklister fick fortsätta till målet för att göra upp om etappsegern. Däremot räknas inga tider.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!