Liverpools Alexis Mac Allister, i mitten, firar tillsammans med lagkamrater efter sitt 2–1-mål mot Sheffield United. - Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpool i topp efter drömmål – Chelsea vände

Arsenal fick låna serieledningen i ett dygn – sedan tog Liverpool tillbaka den. Alexis Mac Allister avgjorde i 3–1-segern över jumbon Sheffield United. Samtidigt vann Chelsea ett galet stormöte mot Manchester United med 4–3.

Liverpool leder därmed en tajt toppstrid i Premier League på 70 poäng, två före Arsenal och tre poäng före Manchester City.

Arsenal tog över serieledningen i onsdags kväll, men det var nog bara till låns i ett dygn, trodde de flesta, eftersom Liverpool tog emot jumbon Sheffield United på Anfield.

Men Liverpool fick det trixigare än väntat – trots en bra start.

Sheffields målvakt Ivo Grbic bjöd på ledningsmålet i den 17:e minuten.

Efter ett hemåtspel skulle Grbic skicka i väg bollen, men prickade framstormande Liverpoolanfallaren Darwin Núñez och bollen studsade i mål.

Men Liverpool kunde inte öka på och i 58:e minuten kvitterade jumbon på ett självmål.

Gustavo Hamer nickade bollen på Liverpoolbacken Conor Bradleys ben och i mål efter knappa timmen.

Men Liverpool öste på för ett segermål och Alexis Mac Allister fick drömträff när han skickade in 2–1 i 76:e minuten i högra krysset.

När sedan Cody Gakpo kunde göra 3–1 i 90:e minuten var trepoängaren säkrad.

Stormötet mellan hårt kritiserade Chelsea och Manchester United, utan skadade Victor Nilsson Lindelöf, blev en galen historia.

Chelsea vann med 4–3 efter att Cole Palmer gjort hattrick – och de två sista målen på tilläggstid.

Då hade United dessförinnan vänt 0–2 till 3–2 efter två mål av Alejandro Garnacho.

Palmer gjorde två straffmål, det andra betydde 3–3 och kom i tionde tilläggsminuten.

En minut senare sköt han 4–3 via Uniteds Scott McTominay.

Det var Chelseas första ligaseger mot United sedan 2017.