Magdalena Eriksson tycker att hennes före detta tränare Emma Hayes uttryckte sig klumpigt kring spelarrelationer.
Magdalena Eriksson tycker att hennes före detta tränare Emma Hayes uttryckte sig klumpigt kring spelarrelationer. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Eriksson "chockad" av tidigare tränarens utspel

Magdalena Eriksson blev förvånad när hon hörde sin tidigare tränare Emma Hayes problematisera relationer mellan spelare i samma lag. Eriksson och hennes partner Pernille Harder spelade tidigare under Hayes i Chelsea. När vi spelade där var det aldrig något problem.


Det var framför allt en sak med Hayes kommentarer som störde Eriksson. Chelseatränaren fick frågor om hur hon ser på relationer mellan spelare och tränare, och valde då att bredda perspektivet:

— Det är olämpligt att spelare och tränare är ihop. Det är olämpligt att spelare är ihop med varandra, sade Emma Hayes.

De två sakerna är inte jämförbara, tycker Magdalena Eriksson.

— Det som var problematiskt var att det jämfördes med ledares relationer med spelare, som är något helt annat. För mig är det vitt skilda saker. Du kan ha problem med en individ i ett lag, men det handlar inte så mycket om huruvida den har en partner i samma lag utan om man är professionell och vilken inställning man har, säger Eriksson.

"Blev chockad"

Magdalena Eriksson lever ihop med danska anfallsstjärnan Pernille Harder och duon lämnade Chelsea för tyska Bayern München efter förra säsongen. Men den svenska landslagsbacken upplevde aldrig några problem med Emma Hayes under sin tid i Londonklubben.

— Jag blev väldigt chockad när jag hörde hennes kommentarer. Min uppfattning är att det aldrig var något problem när jag och Pernille spelade i Chelsea. Jag har alltid haft en bra dialog med Emma.

Hon säger att hon har tillhört flera lag där det har funnits spelare som har haft relationer med varandra, utan att det har skapat problem. Det är en bild som delas av landslagskollegan Johanna Rytting Kaneryd, som spelar i just Chelsea.

Hayes samlade laget

Rytting Kaneryd säger att Hayes samlade laget efter att kommentarerna skapat rubriker.

— Hon samlade oss direkt i och förklarade sig. Om man ställs inför media varje dag så kan man inte alltid vara perfekt, och ibland kommer man säga saker som man inte menar, säger Rytting Kaneryd.

Hon har fortsatt fullt förtroende för sin tränare.

— Emma Hayes är oerhört professionell, både på och utanför planen.

— Vi vet alla att det inte är något problem eller oproffsigt på något sätt (med spelarrelationer). Jag tror bara att hon inte fick fram det hon ville säga och formulerade sig på ett felaktigt sätt. Jag tror inte att hon menade annat egentligen än att det kan vara utmanande ibland.

På fredagskvällen möter det svenska landslaget England på Wembley i EM-kvalet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!