Golfstjärnan Anna Nordqvist är tillbaka efter en tuff tid.
Golfstjärnan Anna Nordqvist är tillbaka efter en tuff tid. - Foto: Jonas Ekströmer/Lynne SladkyTT

Nordqvist man dog efter skilsmässan: "Gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker.
– Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se


Årets första major är i gång på The Woodlands utanför Houston i Texas. Anna Nordqvist peggade upp på första tee på torsdagseftermiddagen, som hon gjort åtskilliga gånger under en lång och framgångsrik karriär.

Den här gången är det annorlunda.

Anna Nordqvist skuggar täten i majorn

Anna Nordqvist ex-make dog

Det senaste året har handlat om att hantera personlig tragedier. Kort före förra årets mästerskap valde hon att lämna in skilsmässopapper, avstod från att spela majorn och reste hem till Sverige.

— Mitt liv gick i tusen bitar och det har varit svårt att smälta att alla framtidsplaner sprack. Jag har ju alltid velat ha familj, gifta mig med en supportande man och få barn, det har alltid varit en dröm. För några år sedan hade jag gärna suttit med ett barn här och nu. Nu fyller jag 37 om två månader och det här med barn kanske aldrig händer, säger hon.

I höstas dog ex-maken Kevin McAlpine.

— Jag försöker hantera skilsmässan och Kevins död, börja om från början. Det viktigaste är att hitta och bygga upp mig själv, bearbeta allt jag varit med om. Nu när jag mår lite bättre kan jag se det med andra ögon och inse att det är en hel del saker jag behöver bearbeta genom terapi. Välmående är en viktigare resa även om jag älskar golf. I fjol var det bara tufft att vara på golfbanan. Jag hade ändå fantastisk support från alla på touren förra året då alla såg hur dåligt jag mådde, säger hon till svenskgolf.se.

Anna Nordqvist hoppar av LPGA efter sorgen

Nordqvist tar längre paus efter ex-makens död

Tar livet med en klackspark

Själ och hjärta har en bit kvar innan de kan sägas vara reparerade. Anna Nordqvist säger att hon fortfarande är stresskänslig och väldigt ljudkänslig efter kollapsen i vintras.

— Jag mår betydligt bättre men har en bit kvar till där jag vill vara, men en femma eller sexa på en tiogradig skala.

Motgångarna får henne att se på livet och golfen på ett annat sätt än tidigare.

— Jag tar livet lite mer med en klackspark, golf definierar mig inte längre, jag kan skjuta 74 och rycka på axlarna, tidigare var det tufft att inte ha en bra dag på banan. Nu spelar jag för mig själv och behöver inte bevisa något för någon.

Allt om Ludvig Åberg: Flickvän, familj och längd

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!