Domaren Stuart Attwell kritiserades av Nottingham Forest för sitt dömande i VAR-rummet. Nu är han uttagen till EM i Tyskland. Arkivbild.
Domaren Stuart Attwell kritiserades av Nottingham Forest för sitt dömande i VAR-rummet. Nu är han uttagen till EM i Tyskland. Arkivbild. - Foto: Ian Walton/AP/TT

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.


Det var Nottingham Forest själva som lade ut ett minst sagt uppmärksammat inlägg på X, tidigare twitter, kort efter slutsignalen i matchen mot Everton.

Vid tre tillfällen nekades klubben straff, och Forest menade att det berodde på att VAR-domaren skulle vara en supporter av bottenkonkurrenten Luton.

Inlägget har kritiserats av profilerade tyckare och gamla fotbollsikoner. Den gamle Liverpoolbacken Jamie Carragher kallade inlägget för "pinsamt" och något som "låter som en supporter på en bar".

Att Attwell, som var ansvarig domare i VAR-rummet, nu tas ut som en av 20 VAR-domare till EM kan ses som att Uefa inte håller med om anklagelserna. Även Anthony Taylor som dömde matchen från planen är uttagen till sommarens EM-turnering.

Nottingham Forest kommer att ges möjligheten att lyssna igenom ljudinspelningar från VAR-rummet i samband med de tre straffsituationerna, då domarnas organ anser att det "inte finns något att dölja", enligt källor till AFP.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!