Sveriges Malte Strömwall och Finlands Jesper Mattila i landskampen i Linköping.
Sveriges Malte Strömwall och Finlands Jesper Mattila i landskampen i Linköping. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.


Fakta: Tre Kronors väg till VM

24 april: Finland (i Linköping).

2-5 maj: Euro Hockey Tour (Kloten, Schweiz och Brno, Tjeckien). Sveriges matcher, 2/5: Schweiz (Kloten), 4/5: Tjeckien (Brno), 5/5: Finland (Brno).

10-26 maj: VM i Tjeckien (Prag och Ostrava). Sverige möter USA i premiären den 10 maj i Ostrava.

De finländska lejonen vann med 2–0 och leder därmed med 2–1 i de VM-förberedande matcherna mot Sverige. Tre Kronor kan få revansch redan på onsdagen då man möts igen i Linköping.

Det var ett väldigt tamt och försiktigt Tre Kronor i första perioden. Då gjorde också Finland två mål när svenskarna inte var riktigt på tårna och slarvade en del. 1–0 efter 11.19 genom Hannes Björninen och 2–0 efter 15.31 genom Joona Mattila.

I den andra perioden spelade Sverige bättre, men utan att lyckas göra några mål. Sverige tog för sig allt mer i den tredje, men gjorde inga mål.

— Det största problemet i första perioden var det långsamma spelet. Jag såg en stor förbättring under matchen och hoppas kunna bygga vidare på det i morgon, säger Sam Hallam till Viaplay.

— Finland var lite vassare i närkampsspelet och blockerade puckar, de gör ett jättebra jobb framför målvakten som också gör det bra.

Tre Kronor kom till spel med fyra nya spelare jämfört med truppen i de två första Finlands-mötena – Schweiz-spelarna Andreas Wingerli och Marcus Sörensen samt Frölundas Max Friberg och Malte Strömwall.

Sverige vann det första mötet med Finland med 4–0 och Finland det andra med 2–1. På onsdagen möts lagen igen i Linköping.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!