Legendaren har tröttnat på stönandet

Gamle storspelaren, Martina Navratilova, vill se poängavdrag för stönandet.


Det finns nog inte särskilt många tennisälskare som kan ha undgått att allt fler spelare stönar när de slår till bollen. Under Franska öppna har vi bland annat sett, eller kanske hört, Victoria Azarenka och framför allt, 16-åriga portugisiskan Michelle Larcher de Brito, skrika riktigt högt.

Snart kan dock stönandets tid ha kommit till sitt slut. Det är bland annat damtennislegendaren, Martina Navratilova, som har fått nog av dessa högljudda spelare.

– Jag minns hur det var när Monica (Seles) och jag tävlade mot varandra och hon började stöna. Jag kunde inte höra bollen. Jag tänkte för mig själv, "Ska jag påpeka för domaren? Vad ska jag göra?, säger den 52-årige Navratilova till The Times, och fortsätter:

– En spelare är i en tuff sits eftersom om man gör för mycket oväsen kan man få publiken emot sig. Det är domarna som måste börja agera, för om de börjar ge poängavdrag lär vi snart vara av med stönandet.

Enligt den engelska tidningen kommer Grand Slam-kommitén ha ett möte där stönandet kommer att tas upp.

Lyssna och avgör – Har Navratilova rätt?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.