Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Shields ströp ut Lawler i första

Sport | 07/06/2009 14:18

Strikeforce. St. Louis. Jake Shields befäste på lördagen sin position som en av de absolut bästa grappling-utövarna i MMA-världen.

Jake Shields letade redan från första sekund efter nedtagning, men såg stel ut jämfört med en avslappnad Robbie Lawler, som försvarade sig perfekt. Och kanske var Lawler lite för avslappnad när de båda klinchade upp mot buren efter två minuter av den första ronden.

Lawler höll huvudet lågt och Shields kopplade in en giljotin från stående, hoppade guard och tvingade Lawler att klappa. Ännu ett bevis på att ingen fighter kan känna sig säker mot grapplingkungen Shields.

Diaz dominerade

Kvällens fight blev som väntat Nick Diaz mot Scott Smith. Diaz behövde aldrig ta ner Smith utan plockade isär sin motståndare med sin överlägsna och oortodoxa boxning. När Smith väl träffade var det visserligen hårt, men han var allt för orörlig och endimensionell för att någonsin hota Diaz.

Nick Diaz var hela tiden ett steg före och jobbade suveränt med kombinationer både mot kropp och huvud. Stocktonfightern skickade otroliga 400 slag i matchen varav han träffade med drygt 50 procent. All respekt till Smith som fightades med mer hjärta än hjärna och som nu behöver en lång vila om han ska kunna komma tillbaka igen.

Efter minuten i tredje och sista ronden träffade Diaz med en kombination som fick Smith att falla till marken och väl där tog det inte många sekunder innan Diaz tagit rygg och kopplat den strypning som avslutade matchen.

Kvällens chock

Visserligen var Brett Rogers obesegrad när han klev in i buren för att möta den före detta UFC-mästaren Andrei Arlovski – men att han skulle fortsätta vara det även efter Arlovski-matchen var det inte många som trodde.

Innan fighten snackades det mycket om Arlovskis veka haka, som varit vitryssens akilleshäl en längre tid. Det tog inte lång tid innan Rogers bekräftat det alla redan visste och efter tre välplacerade krokar bröt domaren matchen redan efter 22 sekunder i den första ronden.

Arlovski valde fel taktik, höll sig inte kylig, och lockades in i en sluggfest med Rogers. Väl där hade nog ingen haka i världen kunnat stå emot Rogers vänster-höger-vänster-kombo.

Förhoppningsvis får vi nu se Brett Rogers mot Strikeforce-mästaren Alistair Overeem i augusti. Vinner Rogers också den matchen är det verkligen dags att börja ta honom på allvar.

Skrivet av: