Måndag 8 Aug
Stockholm

Brown behåller bältet

Sacramento, Kalifornien. Att Urijah Faber hade hemmaplan räckte inte. En bruten högerhand och en allt för stark Mike Brown stod i vägen för "The California Kid"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MMA-fans har länge varit bortskämda med explosiva, tekniska och underhållande fighter i WEC – söndagens gala var inget undantag.

Krig i fem ronder

Innan Urijah Faber förlorade sitt fjäderviktsbälte till Mike Brown hösten 2008 hade han varit obesegrad tretton matcher i rad. I går skulle han ta revansch för förlusten i höstas, men fick ännu en gång se sig besegrad av kraftpaketet Brown.

Titelmatchen höll hög klass rakt igenom och speciellt de två första ronderna var ett gott bevis på att vi bevittnade två av världens bästa fjäderviktare.

Faber hade övertaget stående och lyckades frustrera sin motståndare genom att använda sin snabbhet och cirkla bort från Brown och dennes något enkelspåriga stående game.

När fighten väl gick till marken var det klart övertag för Brown som med en kombination av råstyrka och teknik kontrollerade Faber lite som han ville.

I tredje ronden började tempot mattas något och man kunde se att något definitivt var fel på Fabers högerhand, då han höll tillbaka sina högerslag – det visade sig senare att han brutit den redan i första ronden.

Efter fem ronder plockade Mike Brown hem matchen via enhälligt domslut.

Knock efter åtta sekunder

Kvällens knock kom inte helt oväntat i matchen mellan Jose Aldo och Cub Swanson. Alla förväntade sig fyrverkerier, men att det skulle sluta efter redan åtta sekunder var något av en högoddsare. Efter bara några sekunder tog brassen Aldo sats och träffade med ett blixtsnabbt hoppknä, för att sen följa upp med slag mot en chockad och liggande Swanson. Domaren bryter.

Tid: åtta sekunder in i den första ronden.

Efter den uppvisningen är det inte något snack om vem Mike Browns bör försvara sitt bälte mot nästa gång.

Cerrone gjorde processen kort med debutanten

Är Donald “Cowboy” Cerrone inblandad kan man räkna med en underhållande fight. På söndagen välkomnade han den obesegrade WEC-debutanten James Krause till oktagonen genom att ge nykomlingen en lektion i kokstryk.

En lugn och avslappnad Cerrone gjorde en perfekt match och avslutade Krause sent i första efter att träffat med en fin höger, följt upp med slag på marken och, som final, satt en strypning.

En legend är slut

Matchen mot den 14 år yngre Josh Grispi var kanske Jens Pulvers sista chans att komma tillbaka i MMA-sammanhang. Men efter att försökt sig på en nedtagning och fastnat i en giljotin klappade Pulver efter bara 33 sekunder i den första ronden.

Efter matchen höll Pulver ett känslofyllt tal där han mer eller mindre fick fram att han antagligen ser slutet på sin karriär nu - framtiden får utvisa om så är fallet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Brown vs. Aldo

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.