Söndag 14 Aug
Stockholm

Inför Faber vs Brown

Det har gått lite mer än ett halvår sedan Mike Brown knockade Urijah Faber – på söndag möts de igen och Faber kommer att göra allt för att ta tillbaka sitt bälte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fighten mellan Brown och Faber på söndag är antagligen den största matchen hittills i WEC:s historia. Inför matchen har Faber sagt att han var oförsiktig i det första mötet, men att han tror att han har alla verktyg som behövs för att ta revansch på söndag.

Utöver huvudmatchen kommer vi att få se supertalangen Jose Aldo, den alltid lika underhållande Donald Cerrone och åldermannen Jens Pulver på galans huvudkort.

Mike Brown (21-4-0) Vs. Urijah Faber (22-2-0)

Om Faber ska vinna tillbaka sitt bälte krävs det att han taggar ner och har lite mer is i magen den här gången. Hans hyperaggressiva stil funkade inte alls mot den betydligt större Brown, som träffade fint med en stenhård höger samtidigt som Faber kastade sig framåt och försökte träffa med en snurrande armbåge. Brown kunde sedan slå ut Faber på marken och domaren stoppade matchen i mitten av första ronden.

Brown har både styrkan, viktövertaget, tekniken och erfarenheten för att avsluta Faber ännu en gång och jag tror på vinst för Brown på teknisk knockout i andra ronden. Fabers chans är att göra en felfri match, hålla sig extremt rörlig och vinna på domslut – inte världens enklaste uppgift.

Hype inför matchen på söndag.

Jose Aldo (14-1-0) Vs. Cub Swanson (13-2-0)

Jose Aldo kan med rätta kallas knockout-artist och han är inte heller någon duvunge på marken. Swanson kommer att försöka ta ner fighten till marken, men antagligen få käka några knän och slag på väg in. Aldo vinner och står sen på tur att möta vinnaren mellan Faber och Brown.

Donald Cerrone (9-1-0, 1 NC) Vs. James Krause (10-0-0)

Cerrone har gått några fantastiska matcher i WEC och bjuder alltid upp till dans. Krause gör debut i organisationen och får riktigt tufft motstånd direkt. Om Cerrone spelar ut sina kort rätt och inte hamnar i vilda slagväxlingar med Krause, borde han kunna manövrera ut nykomlingen med teknik och erfarenhet och ta hem en seger via submission eller domslut.

Josh Grispi (12-1-0) Vs. Jens Pulver (22-11-1)

Jens Pulver är något av en legend för alla som följt MMA ett tag. Han har under sin karriär mött flera av de bästa, bland annat B.J. Penn och Takanori Gomi, men har nu varit på väg nedåt i några år. På sina senaste sex matcher har han förlorat fem och en förlust mot Josh Grispi på söndag borde innebära pensionering för Pulver. Jämfört med Pulver är Grispi bara barnet (född 1988) och har dessutom åtta raka segrar med sig in i oktagonen. Om Pulver ska vinna måste han förlita sig på sin boxning och sitt nedtagningsförsvar, men frågan är om det räcker. Grispi vinner via submission.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.