Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lawler redo att leverera

Sport | 04/06/2009 14:14

Ett av årets hittills bästa fightkort kommer att avverkas i helgen när Strikeforce kör sin andra stora gala för året.

Med en huvudmatch mellan Robbie Lawler och Jake Shields, plus matcher mellan och Andrei Arlovski och Brett Rogers och Nick Diaz och Scott Smith, har Strikeforce återigen visat att man kan sin “matchmaking”. Här är några analyser av de tre toppmatcherna.

Robbie Lawler (16-4) vs. Jake Shields (22-4-1)

Shields har elva raka segrar, han är en trollkarl på marken och är i sitt livs form. Robbie Lawler är aggressiv, stark och har ett stående game i klass med de bästa där ute.

Matchen är en klassisk brottare mot striker-matchning och mycket kommer att handla om hur bra Lawler försvarar Shields nedtagningar. Dessutom har Shields gått upp en viktklass för att möta Lawler och frågan är hur det kommer att påverka honom.

Om Lawler kommer in med is i magen, håller sig rörlig och får in några bra träffar tidigt i första ronden kan det mycket väl sluta med seger på knockout. Om Shields däremot håller sig borta från slagväxlingar, alternativt kan ta några smällar, och lyckas skjuta in och ta ner Lawler kommer det inte att ta allt för lång tid innan han sätter en submission.

Oavsett utgången är det en match inget fightfan i världen bör missa.

Andrei “The Pitbull” Arlovski (15-6) vs. Brett “The Grim” Rogers (9-0)

Arlovskis första match sedan knockoutförlusten mot Fedor i januari.

Det har länge ryktats om att Vitryssen, som bland annat tränas av boxningsgeniet Freddie Roach, skulle gå över till proffsboxning på heltid, men när den regerande mästaren Alistair Overeem var tvungen att hoppa av matchen mot Rogers kom tydligen Arlovski på bättre tankar och tackade ja med kort varsel.

Brett Rogers är en obesegrad slugger med nio vinster i ryggen och matchen mot Arlovski blir hans absolut tuffaste test hittills. Rogers enda chans är att lura in Arlovski i en sluggfest istället för en boxningsmatch och på så vis kunna träffa vitryssens erkänt veka haka. Kan Arlovski däremot visa upp samma fina boxning som han gjorde mot Fedor, kommer han plocka isär Rogers sakta men säkert och avsluta honom sent i första.

Nick “Bad Boy” Diaz (19-7) vs. Scott “Hands of Steel” Smith (16-5)

Visserligen finns det en chans att Diaz – stolt som han är – vill stå upp och växla slag med Smith, men det är inte där han kommer att vinna matchen. På marken är Smith ett lätt byte för Diaz och förr eller senare kommer fighten att hamna där.

Scott Smith är en duktig fighter med stort hjärta och en haka av stål, men allt för endimensionell. Nick Diaz däremot har hela paketet och såg sjukt vass ut i sin senaste match där han slog ut legenden Frank Shamrock i andra ronden. Förvisso kan allt hända, men så länge Diaz håller sig kylig och fightas mer med hjärna än hjärta kommer han att vinna antingen via submission eller T.K.O.

Övriga matcher på huvudkortet är:

Phil “New York Bad Ass” Baroni (13-10) vs. Joe “Diesel” Riggs (29-10)

Kevin “Monster” Randleman (17-12) vs. Mike Whitehead (23-7)

Strikeforce “Lawler vs Shields” hålls i Scottrade Center, St. Louis, natten mot söndag svensk tid.

Skrivet av: