Sanchez besegrade Guida

Team U.K gjorde rent hus i The Ultimate Fighter-finalen.


UFC bjöd på ett gäng toppmatcher när det på lördagen var dags för final i MMA-dokusåpan The Ultimate Fighter.

Två otippade segrare

I lättviktsfinalen besegrade Ross Pearson Andre Winner efter att ha kommit tillbaka starkt och visat stort hjärta matchen igenom.

– Andre är en tuff fighter. Jag har tränat med honom och jag visste att det inte skulle bli en lätt fight. Jag tränade arslet av mig inför den här matchen, sa Pearson i sin segerintervju.

Kvällens uppläxning

I welterviktsfinalen hade de flesta amerikanen DaMarques Johnson som storfavorit mot britten James Wilks. Dock överraskade Wilks och dominerade totalt både stående och på marken och kunde med sex sekunder kvar av första ronden strypa ut Johnson.

Tre stycken ”Fight of the night”

För första gången någonsin i UFC:s historia fick tre matcher utmärkelsen, Fight of the night. Totalt fick sex fighters varsin bonus på 25 000 dollar.

Kvällens huvudmatch mellan Diego Sanchez och Clay Guida var en utav dem. Att likna deras fight vid en dito mellan två kamphundar är faktiskt ingen överdrift.

Diego gick ut stenhårt från början och vad vid ett flertal tillfällen under matchen nära att släcka Guida, som räddades av sitt stora hjärta och titanhårda käkparti. Efter tre ronder kunde Diego ta hem vinsten via delat domslut.

Sluggfest

Match nummer två som belönades var inte särskilt otippat fighten mellan Chris Lytle och Kevin Burns – en inte särskilt vacker, men ack så underhållande svingfest som Lytle till slut plockade hem via enhälligt domslut.

Grapplinguppvisning

Den tredje matchen som fick med sig bonus hem var Nate Diaz och Joe Stevensons uppvisning i markkamp. Som vanligt var Diaz lugn, följsam och stryktålig, men det räckte inte mot en pånyttfödd Stevenson som hela tiden var steget före. Stevenson fick domarna på sin sida och vann en underhållande och teknisk fight.

Alla resultat.

Jason Dent besegrade Cameron Dollar via Submission (Anaconda Choke) i rond 1 4:46

Nick Osipczak besegrade Frank Lester via Submission (Rear-Naked Choke) i rond 1 3:40

Tomasz Drwal besegrade Mike Ciesnolevicz på TKO (Knee and Punches) i rond 1 4:48

Brad Blackburn besegrade Edgar Garcia via Decision (Split) efter full tid

Melvin Guillard besegrade Gleison Tibau via Decision (Split) efter full tid

Joe Stevenson besegrade Nate Diaz via Decision (Unanimous) efter full tid

Ross Pearson besegrade Andre Winner via Decision (Unanimous) efter full tid

Chris Lytle besegrade Kevin Burns via Decision (Unanimous) efter full tid

James Wilks besegrade Damarques Johnson via Submission (Rear-Naked Choke) i rond 1 4:54

Diego Sanchez besegrade Clay Guida via Decision (Split) efter full tid

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.