Bolt visar form

Sprang på 9,86 vid de jamaicanska mästerskapen.

Usain Bolt visar form inför den europeiska friidrottssäsongen. I natt sprang han på 9,86 i svag motvind när han vann han 100-metersloppet vid de jamaicanska mästerskapen. Asafa Powell blev tvåa på 9,97.

Bolts segertid var dock snäppet sämre än de 9,75 som Tyson Gay noterades för i stark medvind vid de amerikanska mästerskapen i Eugene, Oregon, tidigare i veckan.

I nattens tävlingar i Eugene, som också fungerar som VM-uttagningar för de amerikanska friidrottarna, sprang den olympiska mästaren LaShawn Merritt 400 meter på 44,50. Han tangerade därmed sitt eget världsårsbästa. Tvåa i loppet var Gil Roberts och trea var Kerron Clement.

Den regerande världsmästaren på 400 meter, och Merritts store utmanare på sträckan, Jeremy Wariner valde att avstå de amerikanska mästerskapen eftersom han är direktkvalificerad till VM.

Längdhoppet vanns av Dwight Phillips som nådde 8,57 meter i något för stark medvind.