Stockholm

Tre rekord av 15-åriga Sjöström

Sarah Sjöström har hittat formen. I Sydney slaktade hon hela fyra rekord.


Läs mer

Sju världscuptävlingar på sex veckor. Då gäller det att hitta formen. Sarah Sjöström är en som lyckats. I Sydney slaktade hon fyra rekord.

Efter lördagens svenska rekord på 100 meter fjäril sänkte hon dygnet senare tre personliga rekord.

Sjöström började med att komma trea i finalen på 100 fritt på 54,21, den åttonde bästa tiden på distansen i Sverige genom tiderna. I samma final kom Claire Hedenskog femma, också hon på ett nytt personligt rekord via 54,59.

Sjöström fortsatte rekordjakten på 100 rygg. Visserligen kom hon åtta och sist i finalen, men hon kunde glädja sig åt att hon simmat nästan sekunden snabbare än någonsin tidigare och noterade 1.01,07.

Och dagens tredje sänkning kom på 50 fjäril där trean Sjöström klockades för 26,27, elva hundradelar långsammare än segraren Marieke Guehrer.

Stefan Nystrand var inte lika formstark. Han var över sekunden över sitt personbästa i finalen på 50 fritt och kom trea på 22 blankt.

Robert Hurley såg till att bli världens snabbaste man på 50 rygg när han slog till med 23,24 och snodde världsrekordet av Thomas Rupprath.

I Sydney passade också Joline Höstman på att visa vilket framtidsnamn hon är när hon sänkte de svenska juniorrekorden på såväl 50 bröst (31,15) som 200 bröst (2.23,99).

Fyra världscuptävlingar (Singapore, Moskva, Stockholm och Berlin) återstår.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.