Silva lovar action

- 06/08/2009, 11:14 -

Mästaren garanterar att någon kommer att falla.

Anderson Silva gjort rent hus i UFC:s mellanvikt och efter brassens två senaste, långt ifrån underhållande titelförsvar, kände sig Dana White tvungen att agera. Silva behövde en rejäl utmaning.

Brassen har vunnit nio raka fighter i oktagonen och sina sju första motståndare avslutade han på ett mycket övertygande sätt. Silvas två senaste matcher lämnade dock en bitter eftersmak, både hos fans, som buade, och hos UFC-bossen Dana White, som öppet gick ut med att han inte var nöjd med Silvas prestation.

I en intervju med Philly.com berättar Anderson Silva hur det kändes att bli utbuad.

– Jag kunde inte tro att det var sant. Varje gång jag kliver in i buren riskerar jag mitt liv. Att stå utanför buren är långt ifrån att vara där inne. Jag är här för fansen och dom som buar har nog helt enkelt inte nog med kunskap om sporten.

Förra sommaren gjorde Anderson Silva ett kort gästspel i lätt tungvikt och knockade James Irwin efter en minut i den första ronden. På lördag är det återigen dags för brassen att tillfälligt flytta upp från mellanvikten. Den här gången mot en betydligt tuffare motståndare. Den före detta lätt tungviktsmästaren, Forrest Griffin.

Forrest Griffin kommer att gå framåt, han kommer att ha ett storleksövertag och han har visat att han både kan ta en och två smällar. Anderson Silva däremot, är en sylvass kontringsfighter, som trivs som bäst då hans motståndare rusar in i honom.

– Jag vet att det kommer att bli en tuff fight. Forrest kommer att försöka slå mig och jag honom. Det kommer att bli roligt.

Silva fortsätter.

– Jag hoppas han kommer in i buren och står upp. Så vi får ett “standup”-krig i femton minuter. Jag kan garantera att jag är beredd på 15 minuters krig och jag garanterar att någon kommer att falla, sade Silva när han nyligen höll en öppen träning inför pressen.

Anderson "The Spider" Silva highlight.

Skrivet av: