Silva lovar action

Mästaren garanterar att någon kommer att falla.


Anderson Silva gjort rent hus i UFC:s mellanvikt och efter brassens två senaste, långt ifrån underhållande titelförsvar, kände sig Dana White tvungen att agera. Silva behövde en rejäl utmaning.

Brassen har vunnit nio raka fighter i oktagonen och sina sju första motståndare avslutade han på ett mycket övertygande sätt. Silvas två senaste matcher lämnade dock en bitter eftersmak, både hos fans, som buade, och hos UFC-bossen Dana White, som öppet gick ut med att han inte var nöjd med Silvas prestation.

I en intervju med Philly.com berättar Anderson Silva hur det kändes att bli utbuad.

– Jag kunde inte tro att det var sant. Varje gång jag kliver in i buren riskerar jag mitt liv. Att stå utanför buren är långt ifrån att vara där inne. Jag är här för fansen och dom som buar har nog helt enkelt inte nog med kunskap om sporten.

Förra sommaren gjorde Anderson Silva ett kort gästspel i lätt tungvikt och knockade James Irwin efter en minut i den första ronden. På lördag är det återigen dags för brassen att tillfälligt flytta upp från mellanvikten. Den här gången mot en betydligt tuffare motståndare. Den före detta lätt tungviktsmästaren, Forrest Griffin.

Forrest Griffin kommer att gå framåt, han kommer att ha ett storleksövertag och han har visat att han både kan ta en och två smällar. Anderson Silva däremot, är en sylvass kontringsfighter, som trivs som bäst då hans motståndare rusar in i honom.

– Jag vet att det kommer att bli en tuff fight. Forrest kommer att försöka slå mig och jag honom. Det kommer att bli roligt.

Silva fortsätter.

– Jag hoppas han kommer in i buren och står upp. Så vi får ett “standup”-krig i femton minuter. Jag kan garantera att jag är beredd på 15 minuters krig och jag garanterar att någon kommer att falla, sade Silva när han nyligen höll en öppen träning inför pressen.

Anderson "The Spider" Silva highlight.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.