Drömfighten

- 09/08/2009, 14:19 -

Anderson Silva mot Lyoto Machida: drömfighten som alla vill se.

Efter Anderson Silvas dominanta uppvisning mot den före detta mästaren i lätt tungvikt, Forrest Griffin, höjs rösterna återigen om en möjlig superfight mellan mellanviktsmästaren Silva och den obesegrade mästaren i lätt tungvikt, Lyoto Machida.

– Dom två är vänner, men det har ingenting att göra med vänskap. Det handlar om att ta reda på vem som är bäst. Det handlar om att tävla mot någon annan. Om Anderson kommer att vinna mot fler i lätt tungviktsdivisionen så kommer jag att styra upp den här fighten. Jag lovar er, jag kommer att fixa det, sa UFC-bossen Dana White på presskonferensen efter UFC 101.

Anderson Silva, däremot, verkar inte vara lika lockad av tanken på en framtida fight mot Lyoto Machida.

– Lyoto är min vän. Han är min bror och det finns inte en chans i världen att den här fighten kommer att bli av. Och det handlar inte bara om att Lyoto är min vän, utan också om att han skulle innebära ett stort problem för mig.

Det är sedan en tid tillbaka i princip klart att Silvas nästa titelförsvar i mellanvikten blir en returmatch mot Dan Henderson.

Något datum är inte spikat, men Dana White sa då att om Silva gick skadefri från matchen mot Forrest skulle fighten kunna sättas ihop rätt så omgående.

Henderson och Silva mötte varandra första gången i mars 2008 och amerikanen blev då den förste att vinna en rond mot Silva i dennes UFC-karriär.

Andra ronden gick inte lika bra. Silva dominerade Henderson och avslutade amerikanen honom med en strypning i slutet av ronden.

Skrivet av: