UFC 101: Resultaten

Silva och Penn visade klass.


UFC:s första event i Philadelphia kom som väntat att handla om de två huvudfighterna, B.J. Penn mot Kenny Florian och Anderson Silva mot Forrest Griffin.

Mästaren aldrig hotad.

Innan fighten höjdes många röster om att Kenny Florian skulle bli B.J. Penns tuffaste test hittills i lättvikten. Och visserligen höll Florian ut i nästan fyra ronder, men Boston-fightern kunde ändå aldrig riktigt hota mästaren.

Penn kom in i oktagonen med en pånyttfödd glöd och var hela tiden steget före Florian, som gång på gång gick på nedtagningar utan att lyckas. Florian klarade sig hyfsat när han höll distans och använde sin thaiboxning, men så fort han kom in på närdistans blev han straffad av Penns överlägsna boxning.

När sen Penn, på sitt första försök, lyckades plocka ner Florian, var det början till slutet. Hawaiis stolthet mountade, tog rygg, mountade och tog rygg och ströp ut utmanaren med drygt en minut kvar på den fjärde ronden.

En dominant seger för Penn som i sitt nästa titelförsvar kommer att möta Diego Sanchez.

Silva tystade buropen – förnedrade Forrest.

Efter två tveksamma titelförsvar i mellanvikten var det dags för Anderson Silva att återigen kliva upp i lätt tungvikt för att utmanas på riktigt. Forrest Griffin stod för motståndet och fighten var utan tvekan en tidig julklapp för alla MMA-fans.

Försnacket har handlat om hur väl Silva skulle klara av Forrest tyngd och tryck samt hur väl Forrest skulle klara av Silvas snabbhet och explosivitet.

Frågor som brassen besvarade i en av MMA-historiens mest imponerande uppvisningar någonsin. Utan överdrift.

Forrest hängde helt enkelt inte med i Silvas snabbhet och blev nedslagen flera gånger innan han golvades för gott tre minuter och tjugotre sekunder in i den första ronden.

Ett avslut för historieböckerna.

Forrest, påtagligt skakad av de tidigare nedslagningarna, går rakt på med en höger/vänster-kombination. Silva backar, håller inte ens någon guard, skickar en kort högerjabb och Forrest dimper ner i mattan. Ett avslut som hämtat ur en kung fu-film då mästaren, helt utan ansträngning, knockar den oputsade eleven.

Innan fighten sa Forrest att Silva får bra fighters att se riktigt dåliga ut. Det stämmer. Joe Rogan, UFC-kommentator, sa det bäst: Jag älskar Forrest Griffin, men det där var en av de mest förnedrande knockar vi någonsin sett.

Alla resultat samt bonusar från UFC 101.

B.J. Penn besegrade Kenny Florian via submission (rond 4)

Anderson Silva besegrade Forrest Griffin via TKO (rond 1)

Johnny Hendricks besegrade Amir Sadollah via TKO (rond 1)

Ricardo Almeida besegrade Kendall Grove via enhälligt domslut

Kurt Pellegrino besegrade Josh Neer via enhälligt domslut

Aaron Riley besegrade Shane Nelson via enhälligt domslut

John Howard besegrade Tamdan McCrory via delat domslut

Alessio Sakara besegrade Thales Leites via delat domslut

Matt Riddle besegrade Dan Cramer via enhälligt domslut

George Sotiropoulos besegrade George Roop via submission (rond 2)

Jesse Lennox besegrade Danillo Villefort via TKO (rond 3)

Fight of the Night — Anderson Silva vs Forrest Griffin ($ 60,000 till båda)

Knockout of the Night — Anderson Silva ($ 60,000)

Submission of the Night — BJ Penn ($ 60,000)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.