Henderson näste man för Silva

Får chans att revanschera förlusten från 2008.


Efter Anderson Silvas tillfälliga gästspel i lätt tungviktsdivisionen mot Forrest GriffinUFC 101 nästa helg, är det åter dags för brassen att komma ner till mellanvikt och försvara sitt bälte.

Silvas kommande motståndare i mellanvikten, Dan Henderson, var bokad för en returmatch mot Rich FranklinUFC 103 , men UFC-bossen Dana White har tänkt om då fighten inte mottogs med särskilt stor entusiasm av fansen.

Franklin ska istället möta den nygamle UFC-stjärnan Vitor Belfort i en match i catchweight (195 pounds). Och Dan Henderson får då alltså nästa chans på Anderson Silvas mellanviktsbälte.

Så när är det dags för Henderson mot Silva?

– Det beror på vad som händer nästa vecka. Om Silva går skadefri från fighten mot Forrest så kan det bli snart, säger Dana White till MMAJunkie.

Henderson och Silva mötte varandra första gången i mars 2008 och amerikanen blev då den förste att vinna en rond mot Silva i dennes UFC-karriär.

Andra ronden gick inte lika bra. Silva dominerade Henderson och avslutade amerikanen honom med en strypning i slutet av ronden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Drömfighten