Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Johansson positiv efter operation

Sport | 27/10/2008 19:25

Tennisspelaren Thomas Johansson har börjat vägen tillbaka. (TT)

Tennisspelaren Thomas Johansson har börjat vägen tillbaka efter senaste skadan. På måndagen opererades foten i Amsterdam.

- Det var lite mer inflammerat kring området än vad man trodde från början. Operationen tog drygt en timme men det gick bra, säger Johansson till TT.

Man tror att jag ska kunna gå obehindrat om drygt en vecka och det känns naturligtvis skönt.

Johansson har haft problem med ena hälen sedan OS i augusti. En magnetkameraundersökning i samband med Stockholm open i början av oktober visade att han drabbats av Haglunds sjukdom, en inflammation i en slemsäck på hälsenan.

Till en början talades om en konvalescenstid på åtta månader och Johansson funderade på att avsluta karriären, men efter samtal med den holländske läkaren kortades frånvaron till tre månader. Nu efter operationen hoppas Johansson att kunna vara tillbaka i träning om cirka fyra veckor men det är osäkert när han spelar första turneringen.

- I dagsläget känns det omöjligt att säga.

Skrivet av: