Johansson positiv efter operation

Tennisspelaren Thomas Johansson har börjat vägen tillbaka. (TT)


Tennisspelaren Thomas Johansson har börjat vägen tillbaka efter senaste skadan. På måndagen opererades foten i Amsterdam.

- Det var lite mer inflammerat kring området än vad man trodde från början. Operationen tog drygt en timme men det gick bra, säger Johansson till TT.

Man tror att jag ska kunna gå obehindrat om drygt en vecka och det känns naturligtvis skönt.

Johansson har haft problem med ena hälen sedan OS i augusti. En magnetkameraundersökning i samband med Stockholm open i början av oktober visade att han drabbats av Haglunds sjukdom, en inflammation i en slemsäck på hälsenan.

Till en början talades om en konvalescenstid på åtta månader och Johansson funderade på att avsluta karriären, men efter samtal med den holländske läkaren kortades frånvaron till tre månader. Nu efter operationen hoppas Johansson att kunna vara tillbaka i träning om cirka fyra veckor men det är osäkert när han spelar första turneringen.

- I dagsläget känns det omöjligt att säga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.