Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya viktklasser i UFC

Sport | 28/08/2009 09:23

UFC-bossen Dana White har stora planer.

En av de mest intressanta sakerna som kom fram under gårdagens presskonferens inför UFC 102 handlade inte om lördagens gala.

I stället var det frågan om UFC planerar att släppa in de lättare viktklasserna, som hittills har fått fightas i systerorganisationen WEC, på de stora galorna, som fick mest uppmärksamhet.

Enligt Dana White är chanserna stora att UFC inom en snar framtid kommer att utöka sitt stall med ett antal lättare vitklasser. Hur många och vilka det skulle kunna röra sig om gav dock UFC-bossen inget konkret besked om.

Något tvetydigt förklarade också White att WEC skulle fortsätta att existera, vilket i praktiken borde betyda att organisationen blir en slags farmarliga till UFC. Där unga, oprövade fighters kan testas innan de får chansen i huvudorganisationen.

Det har tidigare framkommit en hel del kritik om att stjärnorna i WEC fått dåligt betalt. Något White hade följande att säga om.

– Trots att vi vet vad vi gör och vår deal med Versus (tevekanalen som sänder WEC) är bra så är det svårt att tjäna pengar och ge de här killarna vad de förtjänar. Det kommer alltid vara en enorm skillnad i löner mellan WEC och UFC.

Om stjärnor som Faber, Brown, Torres och Bowles i stället skulle fightas i UFC, skulle inte bara deras lön och möjlighet till bonus öka, utan även deras chans att få större sponsorer.

Och med tanke på att White säger att UFC kommer att hålla runt tre events i månaden från och med nästa år kommer ett antal nya viktklasser - och stjärnor - att vara en livsviktig ingrediens för att det schemat ska hålla ihop.

Under presskonferensen pratade också White om att det skulle vara möjligt att UFC - förutom WEC:s fjädervikt och bantamvikt - tog in några riktigt lätta viktklasser. Precis som inom boxningen.

– Våra tittarsiffror är sjukt bra i Mexiko och vi kommer säkerligen att få se många mexikanska fighters i framtiden, och de killarna är små, säger White.

Skrivet av: