Bowles chockade Torres

Knockade Torres. Bröt mästarens svit på 17 raka segrar.


Den nye mästaren i WEC:s bantamviktsdivision heter Brian Bowles.

Först var det Urijah Faber och nu Miguel Torres. Två före detta WEC-mästarna, som många trodde var oslagbara, har de senaste året fått lämna ifrån sig sina bälten.

Innan fighten mot Bowles var Torres odiskutabel kung i WEC:s bantamvikt. Han hade vunnit sina 17 senaste matcher och allt som allt hade han ett “record” på 37 vinster och endast 1 förlust.

Brian Bowles var visserligen obesegrad, men endast i sju fighter, och hade aldrig mött så tungt motstånd som Torres, som var storfavorit innan fighten.

Tidigt i den första ronden träffade Bowles Torres med en överhandshöger, som skakade om mästaren rejält. Dock lyckades Torres återhämta sig och svarade fint med två vänsterkrokar som fick Bowles att tillfälligt avbryta sin offensiv.

Med strax över minuten kvar på den första ronden träffar Torres Bowles hårt med en höger och en vänster. Torres vittrar blod och rusar på utmanaren och skickar fem mer eller mindre vilda svingar innan Bowles, med ryggen mot buren, kontrar med en kort högerkrok som träffar perfekt.

– Han skakade mig rejält. Jag återhämtade mig rätt bra och såg att han kom mot mig med full kraft så jag skickade en bra krok, som träffade honom rätt på käken, sa Bowles efter fighten.

Torres gick i mattan och Bowles följde upp med träff på träff innan domaren gick in och bröt fighten. Miguel Torres hade blivit knockad för första gången. Definitivt en av årets största skrällar i MMA-världen.

– Jag var säker på att jag kunde vinna. Jag övertygade mig själv om att jag kunde vinna mot honom och jag höll mig lugn. Andra kanske faller för hajpen kring honom eller är rädda för honom. Själv oroade jag mig inte för det utan lade det åt sidan, sa Bowles om segern.

Torres vs Bowles

Resultat WEC 42 (huvudkort)

Brian Bowles besegrade Miguel Torres via KO (slag, rond 1)

Dominick Cruz besegrade Joseph Benavidez via enhälligt domslut.

Danny Castillo besegrade Ricardo via TKO (slag, rond 2)

Takeya Mizugaki besegrade Jeff Curran via delat domslut.

Leonard Garcia besegrade Jameel Massouh via delat domslut.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!