Fedor på CBS

Datum spikat: Fedor gör Strikeforce-debut den 7 november.


Fedor Emelianenko, av många ansedd som världens bäste tungviktare, kommer att möta den obesegrade Strikeforce-veteranen, Brett Rogers den 7 november. Var eventet kommer att hållas är ännu inte officiellt.

Fighten kommer att vara en av fyra matcher som visas på CBS och ingen av de andra matcherna är ännu släppta. Men med högsta sannolikhet kommer Jake Shields mot Jason Miller vara en utav dem.

– Det är inget snack om att MMA snabbt har ökat i popularitet och blivit en kraft att räkna med rent affärsmässigt. Vi är glada att vara den plattform som kommer att låta miljontals fler se de atleter som räknas som sportens bästa. Världens bäste tungviktare på kanalen med mest tittare låter som en bra kombination i mina öron, säger Kelly Kahl, VD för Prime Time, CBS Television, i en pressrelease.

Att Strikeforce har väntat så länge med att spika ett datum för Fedors debut beror till stor del på att organisationen inte velat ge UFC tid att kontra med en extrainsatt gala för att stjäla tittare från Strikeforce. Något UFC tidigare gjort mot bland annat Affliction.

Eftersom UFC har två galor inplanerade i november, den 14 och 21, samt ett WEC-event den 18, är chanserna små att UFC kommer att producera en helt ny gala bara för att konkurrera med Strikeforces CBS-sändning. Däremot är det nog alldeles säkert att UFC kommer att bjuda på en gratisrepris av någon av sina tidigare galor den 7 november.

Dana White om nyheten att Fedors debut ska sändas på CBS.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!