Dana förklarar krig

- 07/08/2009, 14:24 -

"Strikeforce har inga pengar och ingen distribution"

UFC-bossen reagerar på uppkomlingen Strikeforce.

Först blåste Strikeforce UFC på Fedor Emelianenko och i dagarna annonserade organisationen att man bildat en strategisk allians med den japanska promotionorganisationen Dream. Något som Dana White självklart var snabb att svara på.

– Dom skulle ha stannat där dom var. Vi får se vad som händer. Om du vill slåss med mig så kommer vi att slåss och vi vet hur det kommer att sluta, sa White under gårdagens presskonferens inför UFC 101.

Dana White, som enligt egen utsago, gjorde allt i sin makt för att signa Fedor Emelianenko, tror att ryssen kommer att bli dödsstöten för Strikeforce.

– Det kommer att få dom att gå i konkurs. Strikeforce har inga pengar och ingen distribution. Fyra personer kollar på Showtime!

White är också säker på att UFC:s kontraktsförslag till Fedor skulle gett ryssen mer pengar än Strikeforces dito.

– Jag garanterar att Strikeforce-affären inte ens är i närheten av vad vi erbjöd honom. Antagligen inte ens i närheten av vad han fick i Affliction. Strikeforce har inga pengar.

Och om Strikeforces mästare hade White, med visst fog, inte mycket gott att säga.

– Dom har inga fighters, ingen som Fedor kan möta. Dom är en liten show som försöker låtsas som om dom är något. Cung Le har inte försvarat sitt bälte sedan 1997, Josh Thomson har inte försvarat sin titel på typ två år och samma sak gäller för Alistair Overeem. Strikeforce är ett skämt, en liten regional show utan några fighters. Jag kallar dom “Strike-farce”.

Strikeforces vd, Scott Coker, svarade lugnt och respektfullt på kritiken.

– Klart att han (White) säger så där, han är en promotor. Men vi har gjort affärer under en lång tid och vi kan det här. Jag är helt säker på att vi tillsammans med M-1 kommer att kunna producera några riktigt stora shower med Fedor.

Dana White om Strikeforce och Fedor.

Skrivet av: