Lördag 23 Okt
Stockholm

Borg: "Murray blir bäst i världen"

Tennislegendaren tror Andy Murray snart kan vinna en grand slam.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Senaste gången en britt vann en grand slam-turnering var då Fred Perry tog hem US open 1936. Nu tror Björn Borg att Andy Murray snart kan upprepa den bedriften.

– Jag sa 2006 att jag trodde mycket på Andy, att han skulle komma att bli en stor spelare och till slut vinna en grand slam. Jag trodde inte riktigt att det skulle hända detta året, men från och med nu är en han en av de stora kandidaterna. Han har blivit så mycket bättre, både fysiskt och mentalt, och han är mycket mer mogen, säger Björn Borg i en intervju med The Guardian.

På söndag börjar den penningstinna säsongsavslutningen Master Cup i Shanghai. Murray är lottad i samma grupp som Roger Federer, men Borg som är på plats, tror ändå att skotten har en chans.

– Andy vet numera att han kan slå vilken spelare som helst i världen och vinna vilken turnering som helst. I början av hans karriär hyste många allvarliga tvivel på om han pallade trycket, och på hans temperament på banan. I år har hans spel förbättrats med 100 procent. Andy har alla slagen. Han är en jättetalang, säger Björn Borg till The Guardian.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela