Söndag 3 Jul
Stockholm

OS-silvermedaljör nobbar Globen

Stockholm horse show avgörs i helgen - dock utan Sveriges bäste ryttare.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stockholm horse show avgörs i helgen - dock utan Sveriges bäste ryttare. OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson har tackat nej till tävlingarna i Globen.

Stockholm horse show i Stockholm är av tradition en festlig avslutning på ridsportåret med en blandning av show och tävlingar. Den här gången var det också tänkt att man skulle fira en av Sveriges största ridframgångar någonsin, Rolf-Göran Bengtssons sensationella silver i Hongkong i samband med OS i höstas.

– Vi jobbade stenhårt på att Rolf-Göran skulle komma hit men det gick inte att lösa, säger Lotta Amnestål vid Ridsportförbundet.

– Det är alltid synd när man missar en sådan här grej. Det hade dessutom varit väldigt roligt nu när man nu fått medalj i OS, säger Bengtsson själv till TT.

Förklaringen är Bengtssons skada som han ådrog sig i slutet av september. I samband med att han red omkull slets nyckelbenet loss i sitt yttre fäste från skuldran. Svensken gjorde för ett par veckor sedan comeback men har tvingats att ändra i sitt tävlingsschema.

Bara 75 procents styrka Mitt mål var att tävla i världscupen i Stuttgart. För att nå det var jag med i tävlingar i Oldenburg och Kiel och har därför tävlat tre helger i rad.

– Hästarna kan inte fortsätta ytterligare en helg utan måste vila och få en paus och jag har ingen annan slagkraftig häst att använda, säger Bengtsson.

För din egen del, hur mår du själv?

– Jag har väl 75 procent kvar av min styrka. Jag är ganska svag i armen och har ett begränsat rörelseschema, man orkar ingenting.

I stället för Globen satsar nu Bengtsson mot världscuptävlingen i schweiziska Genve med start 11 december. Där avgörs också hur stor satsning det ska bli under resterande delen av världscupen.

– Jag ligger efter schemat, visserligen fick jag lite poäng i Stuttgart men inte så många. Nu tänker jag rida i Genve men tar jag inte några poäng, då lägger jag ned världscupen. Kan vinna pris Ett Globen-besök blir det dock garanterat för Bengtsson, som sedan en längre tid tillbaka bor i Tyskland - Idrottsgalan i januari.

OS-silvret i hoppning har gjort att han är nominerad i klassen "Årets manlige idrottare" tillsammans med bland annat Zlatan Ibrahimovic och golfaren Robert Karlsson. Till galan kommer jag upp, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.