OS-silvermedaljör nobbar Globen

Stockholm horse show avgörs i helgen - dock utan Sveriges bäste ryttare.(TT)


Stockholm horse show avgörs i helgen - dock utan Sveriges bäste ryttare. OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson har tackat nej till tävlingarna i Globen.

Stockholm horse show i Stockholm är av tradition en festlig avslutning på ridsportåret med en blandning av show och tävlingar. Den här gången var det också tänkt att man skulle fira en av Sveriges största ridframgångar någonsin, Rolf-Göran Bengtssons sensationella silver i Hongkong i samband med OS i höstas.

– Vi jobbade stenhårt på att Rolf-Göran skulle komma hit men det gick inte att lösa, säger Lotta Amnestål vid Ridsportförbundet.

– Det är alltid synd när man missar en sådan här grej. Det hade dessutom varit väldigt roligt nu när man nu fått medalj i OS, säger Bengtsson själv till TT.

Förklaringen är Bengtssons skada som han ådrog sig i slutet av september. I samband med att han red omkull slets nyckelbenet loss i sitt yttre fäste från skuldran. Svensken gjorde för ett par veckor sedan comeback men har tvingats att ändra i sitt tävlingsschema.

Bara 75 procents styrka Mitt mål var att tävla i världscupen i Stuttgart. För att nå det var jag med i tävlingar i Oldenburg och Kiel och har därför tävlat tre helger i rad.

– Hästarna kan inte fortsätta ytterligare en helg utan måste vila och få en paus och jag har ingen annan slagkraftig häst att använda, säger Bengtsson.

För din egen del, hur mår du själv?

– Jag har väl 75 procent kvar av min styrka. Jag är ganska svag i armen och har ett begränsat rörelseschema, man orkar ingenting.

I stället för Globen satsar nu Bengtsson mot världscuptävlingen i schweiziska Genve med start 11 december. Där avgörs också hur stor satsning det ska bli under resterande delen av världscupen.

– Jag ligger efter schemat, visserligen fick jag lite poäng i Stuttgart men inte så många. Nu tänker jag rida i Genve men tar jag inte några poäng, då lägger jag ned världscupen. Kan vinna pris Ett Globen-besök blir det dock garanterat för Bengtsson, som sedan en längre tid tillbaka bor i Tyskland - Idrottsgalan i januari.

OS-silvret i hoppning har gjort att han är nominerad i klassen "Årets manlige idrottare" tillsammans med bland annat Zlatan Ibrahimovic och golfaren Robert Karlsson. Till galan kommer jag upp, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.