Redbergslid krisar - slutar betala löner

Finanskrisen knäckte klubben som nu kan flyttas ner en division.


Redbergslid har länge brottats med ekonomiska problem. Men länge såg det ut som att Redbergslid hade övertaget. Sportsligt gick det ständigt framåt med legendaren Magnus Wislander vid rodret. Då kom finanskrisen och fullständigt knäckte klubben. Nu har anrika RIK fryst spelarnas löner - på obestämd tid.

– Vi kan inte spendera pengar vi inte har. Då är det bättre vi får spela oss ur elitserien. Men vi tror att vi ska lösa det här. Vi har fått positiv respons från sponsorer och medlemmar och supportrar har skjutit till pengar, säger RIK:s ordförande Hans Potila Strömsnes.

Förra veckan förhandlade klubben med Göteborgsrivalen Sävehof om storstjärnan Emil Berggren. Men parterna låg för långt ifrån varandra. Utan en lösning i sikte är frågan hur länge spelarna ska behöva gå ut lön.

– Inte speciellt länge. Kommer det här att dra ut till januari eller februari får vi säkert räkna med att spelare kommer att lämna oss. Det är en risk vi får ta.

Finanskrisen tvingade många sponsorer att dra sig ur avtal med de vita eleganterna som nu kan mista elitlicensen. Kraftigt minskade publikintäkter har också spelat en roll i nedgången.

– Då får vi spela i allsvenskan i en eller två säsonger, jag tror inte det händer, men det får vi ta i så fall. Nu bygger vi organisationen och så rätter vi det sportsliga efter det.

Spelarna sviker inte - om man frågar tränaren Johan Eklund. Den uteblivna lönen är inte det viktigaste menar han.

– Det kan gå ganska långt. Så länge killarna är där kommer jag att gå dit. Jag har hjärta för killarna, så länge de är där och vill lära sig saker kommer jag att gå dit, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Sportsligt går det desto bättre. RIK ligger just nu på sjätte plats i Elitserien efter tolv spelade omgångar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.