Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag försökte sluta men jag kunde inte"

Golfstjärnan Tiger Woods gav sina första intervjuer i natt. Han pratade om otroheten, äktenskapet med Elin Nordegren och comebacken nästa månad.
1 av 4

Golfstjärnan Tiger Woods gav sina första intervjuer i natt. Han pratade om otroheten, äktenskapet med Elin Nordegren och comebacken nästa månad.

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Sport | 22/03/2010 10:34

Golfstjärnan Tiger Woods gav sina första intervjuer i natt. Han pratade om otroheten, äktenskapet med Elin Nordegren och comebacken nästa månad.

Efter månader av spekulationer, rykten och bekräftelser så valde Tiger Woods att stiga fram och träffa pressen - på riktigt. I teveintervjuer med ESPN och Golfchannel sa Woods att han flera gånger försökte sluta upp med otrohetsaffärerna - men det gick inte.

- Jag försökte sluta men jag kunde inte. Det var hemskt, säger han till Golfchannel.

 - Det var fasansfullt, ett äckligt beteende. Mitt liv blev en lögn, berättade han i tevesportkanalen ESPN natten till måndagen.

- Jag har sårat många människor, inte bara min fru. Mina vänner, mina kollegor, publiken, barnen som såg upp till mig. Många trodde att jag var en annan sorts person och mina handlingar har inte överensstämt med den bilden. Det var därför som jag var tvungen att be om ursäkt, eftersom jag är ledsen över det som jag har gjort, säger han.

"Vi jobbar på det"

Woods fru Elin Nordegren sägs ha lämnat sin man igen efter att de sms han skickat till en av sina älskarinnor blivit officiella. Woods ska ha samtalat om toalettsex, våldtäktsfantasier och en hel del annat. Detta ska ha blivit för mycket för Elin som inte synts till i deras gemensamma hem på fem dagar. Nu försöker golfstjärnan, som saknade sin bröllopsring, med allt för att få sin fru att komma tillbaka.

- Genom att sluta förneka och bortförklara börjar man nå fram till sanningen om vem man verkligen är. Och det kan vara något mycket fult. Men nu känner jag en sådan styrka som jag aldrig känt förr genom att konfrontera och börja övervinna detta.

På frågan om han tror att han lyckas lappa ihop sitt förhållande svarade han så här:

- Vi jobbar på det, men det är en process som är privat och det stannar mellan henne och mig, säger han.

ESPN:s reporter ställde en tuff fråga till Woods: Varför gifte du dig med Elin?

- Varför? Eftersom jag älskade henne, av hela mitt hjärta. Det får mig att må ännu sämre - att jag gjorde det här mot någon som jag tycker så mycket om.

Hur reagerade Elin när du berättade för henne för första gången?

- Hon blev sårad, väldigt sårad, chockad och arg. Det hade hon all rätt att vara, säger han till ESPN.

Nästa månad gör han comeback när han ställer upp i Masters i Augusta. Woods hoppas på lite vänlighet.

- Det vore trevlig med några applåder här och där.