Måndag 19 Apr
Stockholm

Fyllestjärnan Carlén i Sveriges b-lag

Den hårdskjutande högernian har en tuff tid framför sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i somras Oscar Carlén, Sebastian Seifert och Fredrik Petersen söp och slog sönder ett hotellrum under en landslagssamling i Tyskland.

Efterföljden för fylleskandalen blev sex månaders avstängning. Nu är straffet avstjänat. Men det är endast Carlén av de tre spelarna som får chansen i landslaget inför VM i Kroatien som inleds den 16 januari. Däremot betyder det inte att han får simma med de stora hajarna. Först måste han visa att han mognat - i B-laget.

– Oscar kommer att få väldigt mycket speltid i andralaget. Vi vill se hur han fungerar i ett landslag, förklarar förbundskaptenen Ola Lindgren som befinner sig i Åhus med resten av landslaget.

Själv säger dem hårdskjutande högernian som till vardags spelar i tyska Flensburg-Handewitt att han lagt skandalen bakom sig.

– Det var en dum grej som inte ska hända igen. Som man får lära sig av.

Han ingår i en 28-mannatrupp som delats upp i två lag. När A-laget tränat färdigt kör B-laget i gång. Trots att han med mindre än två veckor kvar är med i B-laget förblir han optimistisk.

– För tillfället är jag inte med i VM-laget; i det starkaste laget vi har just nu. Men jag hoppas och tror att jag tar en VM-plats, säger han till DN.

– Det är nya förbundskaptener och det blåser nya vindar så då får man börja från botten och försöka slå sig in i det riktiga landslaget, säger Carlén.

Enligt förbundskaptenerna så ska inte fylleskandalen påverka deras laguttagning. Men enligt SVT-experten Magnus Grahn så visar lagupptagningen andra toner.

– Märkligt. För mig har Oscar varit solklar bakom Kim Andersson på högernio i VM och han borde självklart vara med och träna med dem, säger han till Aftonbladet.

Innan VM startar ska truppen bantas ner till 16 spelare. Nu återstår det att se om Carlén får plats.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela