Fyllestjärnan Carlén i Sveriges b-lag

Den hårdskjutande högernian har en tuff tid framför sig.


Det var i somras Oscar Carlén, Sebastian Seifert och Fredrik Petersen söp och slog sönder ett hotellrum under en landslagssamling i Tyskland.

Efterföljden för fylleskandalen blev sex månaders avstängning. Nu är straffet avstjänat. Men det är endast Carlén av de tre spelarna som får chansen i landslaget inför VM i Kroatien som inleds den 16 januari. Däremot betyder det inte att han får simma med de stora hajarna. Först måste han visa att han mognat - i B-laget.

– Oscar kommer att få väldigt mycket speltid i andralaget. Vi vill se hur han fungerar i ett landslag, förklarar förbundskaptenen Ola Lindgren som befinner sig i Åhus med resten av landslaget.

Själv säger dem hårdskjutande högernian som till vardags spelar i tyska Flensburg-Handewitt att han lagt skandalen bakom sig.

– Det var en dum grej som inte ska hända igen. Som man får lära sig av.

Han ingår i en 28-mannatrupp som delats upp i två lag. När A-laget tränat färdigt kör B-laget i gång. Trots att han med mindre än två veckor kvar är med i B-laget förblir han optimistisk.

– För tillfället är jag inte med i VM-laget; i det starkaste laget vi har just nu. Men jag hoppas och tror att jag tar en VM-plats, säger han till DN.

– Det är nya förbundskaptener och det blåser nya vindar så då får man börja från botten och försöka slå sig in i det riktiga landslaget, säger Carlén.

Enligt förbundskaptenerna så ska inte fylleskandalen påverka deras laguttagning. Men enligt SVT-experten Magnus Grahn så visar lagupptagningen andra toner.

– Märkligt. För mig har Oscar varit solklar bakom Kim Andersson på högernio i VM och han borde självklart vara med och träna med dem, säger han till Aftonbladet.

Innan VM startar ska truppen bantas ner till 16 spelare. Nu återstår det att se om Carlén får plats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.