"Alex har vad som krävs"

Alexander Gustafsson går karriärens viktigaste match på UFC 112 i helgen. Hans tränare August Wallén har pratat med Nyheter24.


Natten till söndag svensk tid arrangerar UFC en gala i Abu Dhabi. Det är det första besöket i landet för organisationen och galan ska dessutom hållas i en utomhusarena. På den historiska galan deltar svensken Alexander Gustafsson som möter amerikanen Phil Davis.

Nyheter24 har pratat med Gustafssons coach, August Wallén som är på plats i Abu Dhabi tillsammans med sin adept och ska man tro honom är Gustafsson i sitt livs form.

- Man kan alltid vara ännu lite bättre, men Alex är i en mycket bra form, den bästa han varit i skulle jag säga, säger August Wallén till Nyheter24

Gustafsson landade i Abu Dhabi på tisdagen tillsammans med Wallén och sin andra coach Nicholas Musoke. Resan har Wallén bekostat själv då UFC bara betalar för en coach, men han säger att det behövs två personer för att Gustafsson ska kunna fokusera helt på matchen.

Den tunga träningen är redan gjord hemma i Sverige och de sista dagarna är det andra förberedelser som gäller.

- Vi äter god mat, hänger vid polen, tränar lätta genomblödningspass och Alex förbereder bantningen, säger Wallén.

Före avresan vägde Alexander ungefär 100 kilo och har således sju kilo kvar ner för att klara viktgränsen till lätt tungvikt.

Hur har ni lagt upp träningen den sista veckan i Sverige?

- Sista veckan innan avresan slipade Alex mest på sin boxning i korta ganska lätta pass, säger Wallen till Nyheter24.

Gustafsson debuterade för organisationen på UFC 105 i november där han slog ut Jared Hamman på drygt 40 sekunder. Under sin obesegrade karriär har sju av hans nio segrar kommit just via knockout.

På lördag ställs han mot den meriterade brottaren Davis som av många ses som en framtida stjärna, efter fem matcher är han precis som Gustafsson obesegrad. Just brottningen är något som man tränat speciellt för inför matchen.

- Vi har fokuserat mycket på hård fysträning, samt att hantera brottning och ett sammansatt MMA-game, säger Wallén.

Vad har du för förväntningar på matchen?

- Att det blir en tuff och spännande match. Davis är en mycket duktig brottare och atlet. Det kommer bli tufft men Alex har vad som krävs, avslutar Wallén med.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.