Federer förvånad över oddsen

Roger Federer förvånad över att Andy Murray är favorit inför Australian Open.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 19 januari inleds årets första Grand Slam i tennis – Australian Open. Och för första gången sedan gud vet när är varken Roger Federer eller Rafael Nadal favoriter. De brittiska vadslagningsfirmorna verkar ha påverkats starkt av hemmasonen Andy Murrays toppform och ger därför skotten lägst odds inför turneringen. Något som förvånar Federer, och säkert också Nadal som förra året tog över tronen som världsetta.

– Vem sa det? Vadslagarna? Kul för honom, men det hjälper honom inte speciellt mycket. Jag har själv varit i den positionen förr och inte lyckats, säger världstvåan Federer inför turneringen i Kooyong, genrep inför nästa veckas jätteevent i Melbourne.

Andy Murray avslutade förra året på ett briljant sätt och har även inlett det nuvarande med bravur. Inom loppet av några veckor har han slagit Federer två gånger och så sent som i slutet av förra veckan försvarade han sin titel i Doha, Qatar, efter finalvinst över Andy Roddick. Men schweizaren Federer tycker ändå det är märkligt att 21-åringen ses som favorit.

– Han (Murray) har satt sig själv i en utmärkt positon då han började säsongen bra och avslutade den förra starkt. Det förvånar mig ändå att vadslagningsfirmorna ser honom som favorit. Han har aldrig vunnit en Slam. Novak (Djokovic) är regerande mästare här, Rafa (Nadal) hade en otrolig säsong i fjol och jag vann den senaste Slamen. Murrays favoritskap förvånar mig, säger Federer enligt USA:s tennisförbunds hemsida.

Det är lätt att hålla med Federer i hans argumentation. Av de senaste 15 Grand Slam-titlarna har schweizaren och Rafael Nadal vunnit 14. Endast Novak Djokovic har brutit deras svit då han vann i Australien förra året.

– Det är inte många killar som har varit kapabla att vinna en Grand Slam de senaste åren. Rafa och jag har vunnit de flesta och Novak vann här förra året. De kommer inte på beställning, säger Federer.

Andy Murray vann fem ATP-titlar 2008, vilket var mest efter Rafael Nadals åtta segrar. Skotten har 5-2 i inbördes möten mot Roger Federer. Vi kan se fram emot ett häftigt Australian Open med fler vinnarkandidater än på länge.

Topp 10 med Roger Federer

Skrivet av: