Fredag 21 Jan
Stockholm

I kväll möter vi "världens bästa"

Nikola Karabatic är namnet på alla svenska läppar inför lördagens match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Sverige på lördagskvällen går in i VM-handbollens andra gruppspel ställs vi mot idel stjärnspelare. Enligt lirarna i det svenska landslaget får de ta sig an den största av dem alla – Nikola Karabatic – redan i första matchen då Frankrike ska besegras.

– Det gäller att gå fullt ut fysiskt, att till och med ta det första steget ut. För väntar du lite är du förlorad, säger den tidigare landslagskaptenen Stefan Lövgren, som numera är klubbkamrat med Karabatic i Kiel, enligt Aftonbladet.

Frankrike vann OS-guldet i Peking och Karabatic hade utan tvekan en av nyckelrollerna i turneringen. Det svenska försvaret kommer få ligga i för att få pli på den fenomenale vänsternian. Någon som kommer att få arbeta järnet blir Tobias Karlsson, men oroa er inte, vår jätteförsvarare vet redan hur vi ska få stopp på Karabatic. Det gäller att låta honom göra de saker han inte är bra på, som exempelvis:

– Skjuta från egen planhalva, säger Karlsson ironiskt till Aftonbladet.

Men det visar också vilken respekt Karabatic för med sig. Vid 24-års ålder har han redan hunnit bli uttagen till All star-team i både EM och VM, blivit utnämnd till EM:s mest värdefulla spelare, vunnit OS, EM och Champions League. Bland mycket, mycket annat.

Håll i er, i kväll blir det åka av.

Sverige - Frankrike, TV4, 18:30.

"Världens bästa" handbollsspelare – Nikola Karabatic

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela