Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kiel inte längre mutmisstänkta

- 03/03/2009, 17:02 -

Mutanklagelserna mot svensklaget Kiel läggs ner.<br/> "Finns inga bevis".

Nyheten om att THW Kiel skulle ha mutat domarna i Champions League-finalen 2007 skakade hela handbollsvärlden på måndagen. Två polska domare, som dessutom är misstänkta för att ha tagit emot mutor i samband med damernas OS-final 2004, ska ha tagit emot mutor för att ge vinsten till Kiel i finalmötet mot Flensburg.

– Ingen rök utan eld, sade Flensburgspelaren Ljubomir Vranjes då han fick reda på nyheten.

Men nu läggs anklagelserna ner efter att ett krismöte i Hamburg resulterat i att det tyska handbollsförbundet inte anser att det finns tillräckligt som tyder på att det som misstänks verkligen har inträffat.

– Det finns inga bevis, inget konkret som styrker anklagelserna, konstaterade ligaförbundets ordförande Reiner Witte enligt eurosport.se.

Att nyheten blev stor även i Sverige beror på att det i den aktuella finalmatchen var hela åtta svenskar på plan. I det anklagade Kiel spelade då sex blågula spelare, bland annat en av då världens bäste – Stefan Lövgren.

– Kiel har inte manipulerat några matcher. Jag vore glad om vi nu kunde lägga anklagelserna till handlingarna, säger lagets tränare Alfred Gislason.

En teori kring det hela är att den förre tränaren Zvonimir Serdarusic avslöjade mutbrottet som hämnd för att han i somras fick sparken efter 15 år i klubben.

Skrivet av: