Fredag 14 Maj
Stockholm

Årets sportbloggar

Simon Bank.
Simon Bank. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Nyheter24 listar vidare samtidigt som vi närmar oss det nya året. Här finner ni sportbloggarna som har stuckit ut lite extra under det snart gångna året 2010.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

5. Kalles Karlssons Premier League-blogg

Kalle Karlsson bloggar om allt som har med toppligan Premier League att göra. Expressens reporter kan det mesta om ligan som Chelsea och Manchester United har dominerade de senaste åren.

Det skrivs om allt från udda historier till veckans lag. Trots att bloggen för tillfället uppehåll förtjänar den att vara med på listan.

Kalle Karlssons blogg.

4. SVT:s Vinterstudio

Kanalens experter med Jonas Karlsson, Jacob Hård och Björn Fagerlind i spetsen bloggar om det som händer i skidvärlden. Förutom att de berättar hur det går till mellan tävlingar är de med och testar bland annat hur stjärnorna testar sin fysik.

Det är alltid en skämtsam nivå på bloggen och de blir därför placerade på fjärdeplats.

Vinterstudion hittar ni här.

3. Erik Niva & Simon Banks fotbollsblogg

Det finns få personer i Sverige som kan så mycket som fotboll som Erik Niva och Simon Bank. På deras blogg får man vet allt från League One till historier om musikern Bruce Foxton som hejar på Tottenham.

De riktar inte bara in sig på de stora ligorna (Bundesliga, Premier League, Serie A och La Liga) utan det skrivs om hela världen. För sina stora fotbollskunskaper är Bank och Niva med på den här listan.

Här hittar ni bloggen.

2. Duncan Whites fotbollsblogg

Duncan White är korrespondent och bloggare på tidningarna The Telegraph och Sunday Telegraph. White tar upp de stora och små problem som finns i den engelska fotbollen på sin blogg.

Journalisten, som avslöjade att Carlos Tévez ville lämna Manchester City, är kritisk till att FA (engelska fotbollsförbundet) utsåg David Bernstein till ny ordförande. Den kontroversiella bloggaren kan kritisera i stort sett vem som helst och är därför med på listan.

Hans blogg.

David Bernstein berättar om sitt nya jobb.

Niklas Wikegårds hockeyblogg

Nyheter24:s expert gillar att tycka till om saker som händer både på isen och utanför. Det spelar ingen roll om det är allsvenskan, elitserien, JVM eller NHL. Den förre DIF-tränaren har alltid en åsikt att dela med sig av till läsarna som ständigt ställer frågor.

För sin frispråkighet på bloggen tilldelas därför Wikegård pris som årets sportbloggare.

Läs hans blogg här.

Så här kan det låta när ”Wiken” sågar folk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela