Helsingborg Basket hotas av konkurs

Klubben har fryst alla löneutbetalningar och lider av ekonomisk kris.


Helsingborg Basket lider av akut ekonomisk kris.

Klubben har fryst alla löneutbetalningar - och riskerar nu att drabbas av spelarflykt, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

Helsingborg Basket kan bli den senaste konkursklubben inom svensk basket. Klubben dras med skatteskulder på flera hundratusen kronor, pengar som ska vara betalda under februari.

– Förhoppningsvis hittar vi sponsorer som hjälper oss ur knipan, säger klubbens ordförande Elisabeth Brandel till HD.

Förra året redovisade Helsingborg basket en förlust på 1,1 miljoner kronor. En trend som nu genom hårt jobb vänts till nollresultat. Men underskottet finns alltså kvar, och nu vädjar klubben till Helsingborgs kommun om ett borgenslån.

– Vi har visat att vi är en sund förening, säger Brandel.

Den största kostnaden är herrlaget i basketligan, just nu på åttonde och sista slutspelsplats i tabellen.

Spelarna fick på söndagen beskedet att alla löneutbetalningar frysts tills vidare - och nu kan flera spelare tvingas byta klubb.

– Jag är orolig att telefonen ska brinna upp. Jag har suttit i telefon hela dagen, säger en av lagets bästa spelare, centern Johan Åkesson.

Han har redan fått flera erbjudanden.

– Så fruktansvärt tråkigt. Jag är helt knäckt. Jag vill verkligen inte lämna, men jag måste vara realist och göra det som är bäst för min egen del, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.