Solna vände till seger

08 Stockholm hade kommandot mot Solna. Sedan vände det. (TT)

08 Stockholm hade kommandot över Stockholmsderbyt mot Solna fram till att sex minuter återstod av matchen. Då vände Solna till seger med 77-67.

Solna satte första skottet men sedan tog gästerna över. 08 ledde med 15-9 efter första quartern. I inledningen på den andra knappade hemmalaget in och var så nära som 26-28 men i halvtid visade resultattavlan 26-36. Solna gjorde dock en finfin andra halvlek. Martin Pahlmblad - totalt 24 poäng - fick igång skyttet och Solna tog ledningen i matchen halvvägs in i tredje quartern, 40-39, men på nytt drog 08 Stockholm ifrån, till 56-47. Men när Pahlmblad satte 59-58 släppte inte svenska mästarna ifrån sig ledningen igen - Solna seglade ifrån till segern. Främste poänggörare för gästerna var Nashid Beard med 18 poäng.

Övriga matcher: Sundsvall-Jämtland 80-90, Plannja-Borås 76-74, Helsingborg-Uppsala 96-74.