Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lönerna inställda i Uppsala Basket

Sport | 12/02/2009 08:34

Skypemiljardären Niklas Zennström kan tvingas skjuta till extrapengar.

Finanskrisen håller på att slå ut Uppsala Basket, som tvingades att införa lönestopp. Varken spelare eller personal fick sina löner utbetalda. I januari ställde klubbledningen in utbetalningarna för januari, och flera anställda fick inte ens betalt för december månad.

Även om Uppsala Basket krigar i toppen av Basketligan är den inte ensam om att drabbas av finanskrisen. Helsingborg Basket är exempelvis på randen till konkurs.

– Decemberlönen för vissa har inte kunnat betalas ut. När det gäller januarilönen så gäller det alla anställda. Det rör sig om ett 20-tal personer inklusive spelare, coacher och funktionärer. Det är finanskrisen som gjort att sponsringsunderlaget har vikt ganska drastiskt. Det är en erfarenhet som inte bara vi har, utan också kollegor i ligan, säger Uppsala Baskets ordförande Anders Wallin till Sveriges Radio Uppland.

I dagsläget ligger klubben trea i ligan, och säsongen har sportsligt sett varit den bästa för klubben på flera år. Trots detta har det varit kärvt med ekonomin. Enligt Anders Wallin har en lösning nåtts, men han vill inte berätta hur.

– Hur lösningen ser ut är en intern fråga. Men pengarna kommer att kunna betalas ut under den här veckan, säger Anders Wallin till Sveriges Radio Uppland.

Tidigare har Skypegrundaren och it-miljardären Niklas Zennström, som är bördig från Uppsala, stöttat klubben finansiellt. Och klubbledningen har fortfarande god kontakt med honom.

Skrivet av: