Cykelförbundets ordförande avgår

Svenska cykelförbundets ordförande Anders Björklund lämnar sin post. På förbundets hemsida skriver Björklund att han ämnat avgå efter förbundsmötet 2009 men att han efter en schism på ett styrelsemöte avgår omedelbart. (TT)


Svenska cykelförbundets ordförande Anders Björklund lämnar sin post med omedelbar verkan. I ett meddelande på förbundets hemsida skriver Björklund att han ämnat avgå efter förbundsmötet 2009 men att styrelseledamoten Björn Stenberg vid det senaste styrelsemötet ställt ett misstroendevotum mot honom och fått två av de övriga fyra närvarande ledamöterna med sig.

"Vid styrelsemötet ställde Björn Stenberg ett misstroendevotum mot mig, som innebar att jag lika gärna kunde sluta med omedelbar verkan", skriver Björkund.

Till Göteborgs-Posten säger Stenberg att Björklunds beskrivning inte stämmer:

Fel. Jag fick ett mejl från Anders om att han skulle avgå vid nästa årsmöte och frågade då bara om det inte var lämpligt att han gjorde det direkt och lät de kvarvarande i styrelsen jobba vidare med sikte mot framtiden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.