Cykelförbundets ordförande avgår

Svenska cykelförbundets ordförande Anders Björklund lämnar sin post. På förbundets hemsida skriver Björklund att han ämnat avgå efter förbundsmötet 2009 men att han efter en schism på ett styrelsemöte avgår omedelbart. (TT)


Svenska cykelförbundets ordförande Anders Björklund lämnar sin post med omedelbar verkan. I ett meddelande på förbundets hemsida skriver Björklund att han ämnat avgå efter förbundsmötet 2009 men att styrelseledamoten Björn Stenberg vid det senaste styrelsemötet ställt ett misstroendevotum mot honom och fått två av de övriga fyra närvarande ledamöterna med sig.

"Vid styrelsemötet ställde Björn Stenberg ett misstroendevotum mot mig, som innebar att jag lika gärna kunde sluta med omedelbar verkan", skriver Björkund.

Till Göteborgs-Posten säger Stenberg att Björklunds beskrivning inte stämmer:

Fel. Jag fick ett mejl från Anders om att han skulle avgå vid nästa årsmöte och frågade då bara om det inte var lämpligt att han gjorde det direkt och lät de kvarvarande i styrelsen jobba vidare med sikte mot framtiden.

Skrivet av:

Senaste nytt

Norges galna premiärkross: 43–11

igår 22:40

United illa ute i CL – efter nytt poängtapp

igår 20:44
Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. Efter 3–3 är ett avancemang nu allt längre bort.

Hagström covid-sjuk – missar Gällivare

igår 19:18
Skidstjärnorna Jonna Sundling, Linn Svahn, Frida Karlsson och William Poromaa har sedan tidigare testats positivt för covid-19.

Stjärnan missar Häckenmatchen

igår 18:24
Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz missar Europa League-matchen mot Häcken på torsdagskvällen.

Klart: Sverige utslaget i OS-kampen

igår 18:06
Sverige är utslaget i kampen om att få vinter-OS och Paralympics 2030. Internationella olympiska kommittén (IOK) valde att gå vidare med Frankrike.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

igår 17:34
En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.