Ingen ny seger för Cheng.
Ingen ny seger för Cheng. - Foto: victorcheng.se

Chengs tunga förlust

I torsdags förlorade Victor Cheng en match i Jordanien. Enligt honom själv på grund av otillåtna tekniker. Se matchen här.


Matchen mot irländaren John Michael Sheil (4-0) i torsdags gick inte som planerat för Victor Cheng (7-2).

Matchen som gick i Jordanien för den brittiska organisationen Cage Warriors kunde ha blivit Chengs sjunde raka seger och en biljett ut till de stora arenorna men istället blev han utslagen.

Det började dock bra för Cheng som tog ner Sheil flera gånger i den första ronden. Även i rond två tog han ner sin motståndare men såg fullständigt utmattad ut.

I rond tre orkade han knappt göra motstånd och blev utslagen av Sheil.

– Jag fick ett par armbågar i bakhuvudet som sjöng till ganska bra och försökte återhämta mig genom att trycka upp honom mot buren. Men jag var snurrig och svag i benen, säger Cheng till Kampsport24 om matchen.

Cheng tog matchen med kort varsel men tror inte att det påverkade hans prestation.

– Jag tror inte det hade något med konditionen att göra eftersom jag är riktigt bra tränad nu. Jag kunde knappt stå när tredje ronden började och det var inte så högt tempo för att vara så kraftlös, säger han.

I höst ska Cheng försvara det bälte han nyligen vann i The Zone FC. Men närmast ska han försöka bli svensk mästare i submission wrestling då SM avgörs i den andra juli.

Se matchen nedan.

/
/
/
MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!