Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cheng klar för titelmatch

- 28/09/2011, 22:19 -

ULRIKA JOHANSSON HYBRANT / KAMPSPORT24

Victor Cheng går sin om titeln på amerikanska Dragon House MMA mot Eric Lawson.

Den mycket sympatiske men i buren farlige Victor Cheng skulle förmodligen i vanlig ordning matchas på The Zone FC men när höstens galan ställdes in behövdes en ny utmaning för göteborgaren.

Den utmaningen visar sig nu komma i form av Eric Lawson som den 18 november kommer matchas mot Cheng om titeln på på Dragon House MMA 8.

Lawson har nio vinster i MMA-karriären och även om han har en lång karriär inom brottningen är hans svaghet att försvara lås och strypningar då tre av hans fyra förluster kommer submission. Amerikanen har dock gått mot bra motstånd då sju matcher av hans matcher varit för Strikeforce .

- Motståndet är det tuffaste jag någonsin haft. En riktigt rutinerad Strikeforce fighter med 9 års brottnings erfarenhet. Lawson påminner mycket om min vän Mats Nilsson, säger Cheng om sin motståndare till Fightermag.

Chengs senaste utmaning på CWFC – Fight Night 1 gick inte som Gladius-fajtern hade hoppats på då han led karriärens andra förlust. Men med en vinst i San Fransisco kommer han åter igen vara på banan med sin åttonde vinst i MMA-karriären.