1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Här är helgens matcher ni inte får missa

Både superettan och allsvenskan (nåja) avgörs, men vi hittar helgens - och kanske årets - match i England.


Och här ser du matcher...

Lördag

15.00: Sista omgången i superettan visas i TV4.

20.00: Malaga - Real Madrig visas i Canal Plus Fotboll.

Söndag

09.45: VM-finalen i rugby mellan Frankrike och Nya Zeeland visas i TV10.

14.30: Manchester City - Manchester United visas i Viasat Fotboll.

16.30: Allsvenskans sista omgång visas Canal Plus.

21.00: Lille - Lyon visas i Viasat Fotboll.

Nya Zeeland jagar VM-guld på hemmaplan, Syrianska ska säkra kvalplatsen i Södertälje och Sundsvall försöker undvika ett superfiasko i Jönköping. Helgens matcher är underbara på det sättet att de faktiskt betyder någonting...

Lördag

15.00: Sista omgången i superettan

I Sveriges jämnaste serie lever ligan hela vägen in i mål - och som den gör det. Hammarby jagar nytt kontrakt och åker till Ängelholm, som i sin tur måste vinna för att fortfarande ha chansen på allsvenskt avancemang.

Och i Jönköping är det i princip samma upplägg. Sundsvall hade chansen att säkra uppflyttningen i förra omgången och hade redan tryckt tröjor och satt rubrikerna. Men mot "Åtvid" blev det förlust och nu måste Gifarna ta en poäng mot Södra - som spelar med kniven mot strupen och måste ta poäng för att passera "Bajen". Sista omgången i superettan blir ett drama utan desslike.

20.00: Malaga - Real Madrid

"Marängerna" blandar 6-0 vinster med poängtapp mot Kennedys Santander och andra obskyra lag. På lördag har Real inte råd med något annat än en toppinsats för storsatsande Malaga väntar. Och gamla Madridspelaren - mannen med fotbollsvärldens största näsa (för mål) - Ruud Van Nistelrooy visar aldrig någon pardon.

Söndag

09.45: Frankrike - Nya Zeeland

"All blacks" har gjort det, på hemmaplan har de tagits sig hela vägen till en VM- final. Där ställs Nya Zeeland mot Frankrike, som på vägen bland annat har slagit ut ärkefienden England. Blod, svett och inga tårar utlovas. Ställ klockan!

14.30: Manchester City - Manchester United

Ettan mot tvåan, lillebror mot storebror. Den här lilla spalten räcker inte till för att täcka förutsättningarna - men det gör den här.

16.30: Sista omgången i allsvenskan

TFF måste plocka in sju mål och tre poäng på Syrianska för att hänga kvar... allsvenskans sista omgång är med andra ord en ren formalitet. Ta en promenad, mata ankorna eller gör din egen juice och spara dig till...

21.00: Lille - Lyon

Toppmötet i Ligue 1: Lyon med en Kim Källström i stor form gästar de regerande mästarna Lille. Ett måste för nörden, som lyckats lägga undan Football Manager för 90 minuter.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.