Söndag 5 Dec
Stockholm

Tourays sista match: "Det suger"

Det kommer att bli väldigt känslomässigt för målvakten.
1 av 2
Det kommer att bli väldigt känslomässigt för målvakten. Foto: Victor Lundberg/SCANPIX
Pa Dembo Touray ser inte fram emot sin sista match.
2 av 2
Pa Dembo Touray ser inte fram emot sin sista match. Foto: SCANPIX

Djurgårdsmålvakten gör sin sista match i klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pa Dembo Touray

Född

31 mars 1980 i Banjul, Gambia

Meriter

Svensk mästare med Djurgårde år 2003 och 2005.

Cupmästare med Djurgården år 2004 och 2005

25 A-landskamper för Gambia

Kuriosa

Pa Dembo Touray har gjort ett mål för sitt Djurgården. i 8-1-matchen mot Elfsborg år 2005 tog målvakten hand om en straff vid ställningen 5-1. En straff som gick i näst bakom Elfsborgs-keepern.

STOCKHOLM. På söndagen tar en tolvårig resa slut för Pa Dembo Touray, som gör sin sista match i Djurgården när blåränderna tar emot Gefle. Men det är ingenting som den 32-årige målvakten ser fram emot.

– Det suger! Jag kan inte tro att jag ska spela min min sista match. Det kommer att väldigt känslomässigt för mig och jag kommer vilja att tacka alla, säger han till Nyheter24.

"Är som en familj för mig"

Touray kom till Dif redan år 2000 och har - förutom två lånesejourer till Assyriska och sedan norska Vålerenga - spelat i klubben sedan dess.

– Jag kan säga så här: Dif har betytt allt för mig. Djurgården är den enda klubben jag känner till. Visst, det är sant att jag var utlånad till två klubbar ett tag, men Dif är fortfarande det enda lag som jag känner till. Det är som en familj för mig, säger han och fortsätter:

– Spelare har kommit och gått under flera år, men jag har alltid varit kvar. Det känns lite som om att jag har varit en del av lagets rot.

Vad har fansen betytt för dig?

– Fansens stöd är den största anledningen till varför jag fortfarande står kvar. Ibland har saker och ting gått snett, men det finns alltid de där fansen som är där och som hjälper dig. De som går fram till en på gatan och ger dig en klapp på axeln och säger "du är bäst". Så ja, fansen har betytt otroligt mycket.

Ser du fram emot avtackningen?

– Ja och nej, haha! Som sagt, det kommer att bli väldigt känslosamt. Men samtidigt så ser jag även fram emot att se vad fansen kommer att göra.

Vill du komma tillbaka till Dif i framtiden?

– Definitivt! Att komma tillbaka har alltid varit mitt mål, kanske som målvaktstränare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela