Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är helgens matcher ni inte får missa

- 02/12/2011, 10:44 -
1 av 5

Scanpix

2 av 5

Scanpix

3 av 5

Scanpix

4 av 5

Scanpix

5 av 5

Scanpix

EM-lottning, skidskytte och störtlopp - de bästa dagarna på veckan bjuder på ett potpurri av sporthändelser.

Björn Ferry jagar revansch, Zlatan startar jakten på mål 200 och Anja Pärson letar efter det perfekta avslutet; Nyheter24 guidar dig till den perfekta sporthelgen. 

Fredag

16.15: Skidskyttets världscup i Östersund

I onsdags kom han på en mindre imponerande 61:a plats. Nu jagar Björn Ferry revansch i Östersund. Första chansen - fredagens sprinten. 

18.00: EM-lottningen

Sverige har inte imponerat i de senaste landskamperna - men kanske kan vi räddas från förnedring med en drömgrupp i Polen/Ukraina EM. Här hittar du det bästa scenariot och här hittar du Nyheter24:s Christopher Kviborgs tankar inför turneringen. Lottningen är helgens absoluta höjdpunkt.

20.30: Damernas störtlopp

Anja Pärson har fyllt 30 och kroppen börjar säga ifrån - och om inte resultaten kommer under årets säsong kan vi ha sett Pärson för sista gången i backen. I kväll är det premiär för störtloppet och tävlingarna i Lake Placid brukar vara en indikator för hur säsongen kommer se ut. 

20.40: Genoa - AC Milan

Förra helgen gjorde Zlatan Ibrahimovic mål nummer 100 och 101 - nu startar jakten på 200. Först ut väntar Andreas Granqvists Genoa för ett Milan som kan plocka in två poäng på Juventus som kryssade i veckan.

Lördag

12.45: Världscupen i Düsseldorf

Våra största stjärnor vilar för att vara fräscha till Tour de ski premiären. Det är med andra ord ett lysande tillfälle att syna våra nästa stjärnor i spåren - dessutom gör sprintkungen (och kalsonglösa) Emil Jönsson comeback.

14.30: Damernas sprint

Anna-Maria Nilsson chockade alla och tog en meriterande andraplats i torsdagens skidskyttepremiär. Nu får hon chansen att toppa sig själv i lördagens sprint. Vår ordinarie stjärna Helena Ekholm såg även hon fin ut i spåren och kan mycket väl slåss i toppen hon med.

18.30: Aston Villa - Manchester United

Ashley Young bytte en bortglömd tillvaro i Villa till stjärnstatus i United. Nu gör han comeback på Villa Park i en livsviktig match för de regerande mästarna.

Söndag

12.15: Skidskyttets jaktstart

Ekholm, Bergman, Ferry, Nilsson bjuds på en sista chans att charma hemmapubliken i Östersund. Lagom till söndagslunchen vill vi se svenska skyttar skjuta mitt i prick och spöa norrmän - i en skidsport där vi har en chans.

12.30: Feynoord - PSV Eindhoven

Johan Guidettis målsuccé har fått krönikörer i vårt avlånga land att skrika efter en plats i EM-truppen för den kaxigare BP-pågen. På söndag får han chansen att visa sitt målsinne mot bättre motstånd: Andreas Isaksson fredar PSV-målet och Ola Toivonen hotar framåt i ett härligt svensk möte.