Järbyn missar världscupavslutningen

Patrik Järbyn kraschade i världscupstörtloppet i norska Kvitfjell.


Patrik Järbyn avstod från VM-störtloppet för att vila sina knän och satsade i stället på att komma i bästa form till farttävlingarna i norska Kvitfjell.

Satsningen slutade med en krasch - som i sin tur kostade honom en plats till finaltävlingarna i Åre nästa vecka.

Världscupstörtloppet i Kvitfjell blev ingen rolig historia för den snart 40-årige svensken. I slutdelen av loppet fick han trycket på innerskidan, föll och kanade in i säkerhetsnätet.

Järbyn skadade höger knä, men var fort uppe på benen igen.

Däremot ställer han in resten av helgens tävlingar - och missar därmed chansen att få tävla i världscupavslutningen i Åre nästa vecka.

– Järbyn ställer in helgens tävlingar. Orsaken är att han är rejält blåslagen, säger fysioterapeuten Jakob Romilson till SVT.

Hans Olsson slutade på tolfte plats i störtloppet, 91 hundradelar efter segraren Manuel Osborne-Paradis från Kanada. Det var Olssons näst bästa resultat för säsongen efter tredjeplatsen i Lake Louise i november.

Österrikaren Michael Walchhofer slutade tvåa och norrmannen Aksel Lund Svindal trea.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

2 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

2 timmar sedan
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

3 timmar sedan
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

3 timmar sedan
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.

Macron: OS-invigningen kan flyttas

idag 09:02
Säkerhetshot kan flytta OS-invigningen i Paris. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju. Det finns en plan B och en plan C, säger han.