Veckans stolpskott i sportvärlden

- 27/01/2012, 15:59 -
Karl-Erik Nilsson väntas ta över efter Lars-Åke Lagrell.
1 av 3

Karl-Erik Nilsson väntas ta över efter Lars-Åke Lagrell.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Det svenska handbollslandslaget levde inte riktigt upp till förväntningarna va? Nej. Det gjorde dem inte alls.
2 av 3

Det svenska handbollslandslaget levde inte riktigt upp till förväntningarna va? Nej. Det gjorde dem inte alls.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Polisen försöker forcera bort fans från Globens trappor.
3 av 3

Polisen försöker forcera bort fans från Globens trappor.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Än en gång ger sig Nyheter24 i kast med att, utan inbördes ranking, lista veckans stora stolpskott i vår älskade sportvärld.

Ännu en vecka ska summeras och ännu en gång har sportsverige svämmat över av halvobskyra tillkortakommanden och geunina stolpskott.

Djurgårdens skattesoppa

En förening som sannerligen varit i ropet. Inte nog med att Tommy Jacobsson skrek sig hes om Stockholmsarenan, dessutom visade det sig att skattekontoret inte riktigt diggat klubbens deklarationer. Eller spelarnas heller för den delen.

Men killarna är ändå stensäkra. Kebba Ceesay svarar kort och gott: "Det här är löjligt". Och förmodligen har han rätt, något har uppenbarligen blivit jävligt missförstått här.

Debaclet i Globen

Det ska spelas ett Stockholmsderby i Globen. Publikfest råder, lugn uppladdning präglar fajten, sen skrider polisen till verket och vad som följer är fullständigt kaos.

Polisens kollaps försvaras av att trapporna ska sannerligen hållas rena från folk. Dock verkar de uniformsbeklädda missat att de minst sagt försvårade en utrymning å det grövsta. Efterspelet vet inga direkt gränser.

EM-fiaskot 

Vi har några av världens bästa spelare - men vad gör det när de spelar som de gör? - och vad spelar det för roll när vi har en tränarduo som inte kan hantera att en spelare blir punktmarkerad? - Och vad spelar något för roll när de inte ens vill att de ska vara några turneringar? Avgå. Avgå alla.

Det svenska fotbollslandslaget

Landslaget gled ner till Qatar för att lira ytterst omoraliska vänskapsmatcher mot Bahrain och nämnda Qatar. I Bahrain pågår kraftiga demonstrationer mot en aggressiv diktatur, i Doha får man inte vara öppet homosexuell.

När Nyheter24 ringde upp mannen som ska ta över efter Lars-Åke Lagrell valde han att tvärt vända på steken.

– Vi ser det som att svenska medier nu belyser problemen som existerar i dessa länder, sa han då.

Med andra ord åkte landslaget till Qatar för att svenska medier skulle kritisera regimen. Dock kan han inte dementera att laget åkte till Doha av kommersiella syften:

– Beslutet fattades utifrån många olika parametrar.

Därefter kunde vi konstatera att det är en genuin klon som tar över posten som mäktigaste pamp i fotbollsverige.